Nederlands bitcoin bedrijf afgeperst door “tattookiller”

RTV Oost meldt dat een Nederlands bitcoinbedrijf slachtoffer is geworden van afpersing. Het zou gaan zo de zogenoemde tattookiller. Hij eiste 1 miljoen euro van het niet nader genoemde bedrijf.

Afpersing bitcoinbedrijf

In totaal bestaat de Tattookillers-groep uit vier man, een criminele organisatie eveneens uit Nederland. Een van het viertal (genaamd Brian, tevens verdacht van een moord) zit nu achter de tralies in de zwaar beveiligde gevangenis in Vught. Er is een enorm dik dossier tegen deze verdachte opgebouwd, waardoor er momenteel geen dreiging is richting het bitcoinbedrijf.

De man stuurde dreigberichten naar de oprichters van het bedrijf, zoals:

“If you decide not to pay, I will make your life a living nightmare”

“I will send my hyenas, again and again. I will attack you, your family, your loved ones”

Daarmee is dus ook de familie van de oprichters van het bitcoinbedrijf bedreigd. Daarnaast zijn er brieven gestuurd naar het kantoor met daarin kogels en zijn er tevens kogels gevonden bij de huizen van de oprichters. Allemaal met het doel om één miljoen euro te krijgen.

De naam van het bedrijf is onbekend. RTV Oost schrijft:

“De slachtoffers hebben als één van de eerste in Nederland een bedrijf opgericht waar bitcoins kunnen worden gekocht en verkocht. Op hun site staan de namen van het ruim 50 koppen tellende bedrijf. Ook van de oprichters. Maar alleen van de laatste twee zijn de foto’s nog te zien.”

De oprichters hebben direct aangifte gedaan nadat de brieven en berichten binnenkwamen. Zodra tattookiller Brian schuldig is bevonden aanafpersing hangt hem een celstraf van vier jaar boven het hoofd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad