Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf vanaf vandaag geen toegang meer tot haar bankrekening.

Bitcoin bedrijf Bittr

De hoop was dat het bedrijf van Ruben Waterman op tijd de nieuwe bankgegevens had kunnen doorsturen, zo is te lezen in de tweet. Dat is helaas niet gelukt, en dit is de reden dat Bittr (ook wel bekend als GetBittr) het platform tijdelijk op pauze moet zetten. Toch is er wel hoop: "We'll be back soon!"

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bittr is een DCA-tool, wat staat voor dollar cost averaging. Je kunt hiermee heel simpel geautomatiseerde bitcoinaankopen doen. Zo koop je door de loop van de tijd een heleboel sats, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over tops en dips.

Op 20 mei 2020 besloot de toen nog Nederlandse spaardienst om ermee te stoppen. De AMLD5-regelgeving was een stap te ver, wat voor Waterman de reden was om de stekker uit het project te trekken.

Een jaar later, op 5 mei 2021, maakte de dienst vanuit Zwitserland een doorstart onder de naam Bittr AG. Destijds was het al een hele horde om alles operationeel te krijgen.

Bankrekening

Enkele maanden maakte de Volksbank Raiffeisenbank Nordoberpfalz eG (VR Bank) bekend dat ze de bankrekening van Bittr zouden gaan stopzetten, zo is te lezen in het persbericht:

"Three months ago, VR Bank informed us they'd be closing the Bittr account. I wasn't offered any reason, but I can only guess it has something to do with the word “bitcoin”."

In de daaropvolgende maanden heeft Waterman geprobeerd om bij 50 andere banken binnen te komen. Zonder geluk, en daardoor sluit het platform vandaag (30 november 2021, red.) de deuren.

Er is een kans op een tweede doorstart en gesprekken met drie banken lopen nog.

Het is niet nieuws dat banken de weg van Bitcoinbedrijven afsnijden. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland luidden eerder al de noodklok: (onder andere) de Rabobank vertoont machtsmisbruik. Klanten van de bank mogen geen bitcoin kopen via een zakelijke rekening.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws