Nederlandse analist Root is optimistisch over de bitcoin koers

De Nederlandse analist Root, ook wel bekend als The Rational Root op Twitter, verzamelde de afgelopen tijd ruim 135.000 volgers met zijn sterke on-chain analyses. Ook nu is het weer raak en deelt hij een interessante statistiek over het percentage van alle bitcoin dat momenteel kwalificeert als niet-liquide.

Hoogste niveau sinds 2014

Het aantal bitcoin dat Root kwalificeert als niet-liquide staat momenteel op 78 procent, wat het hoogste niveau markeert sinds 2014. We spreken van bitcoin die niet liquide is als ze in wallets zitten van entiteiten (indivduen of groepen mensen) die geen of een beperkte geschiedenis van verkopen hebben.

Op basis van de bovenstaande tweet van Root blijkt dat hij deze ontwikkeling ziet als enorm bullish. De woorden "probably nothing" worden in de bitcoin-gemeenschap vaak gebruikt om ontwikkelingen aan te duiden die juist extreem positief zijn voor bitcoin.

Daarmee is een nieuwe bullmarkt natuurlijk nog niet meteen begonnen, maar het zijn wel deze ontwikkelingen die nodig zijn om de basis te leggen voor een nieuwe opwaartse koersbeweging voor bitcoin. Zekerheid bestaat niet, maar dit zijn wel de statistieken die het toekomstplaatje voor bitcoin op een positieve wijze inkleuren.

Prijs is een functie van vraag en aanbod

In de reacties onder het bericht van Root vraagt één gebruiker zich af of een toename van de niet-liquide supply van 5 procent voldoende is om op enige wijze een katalysator te zijn voor een nieuwe bullrun. "Het is een oprechte vraag. Vanuit mijn perspectief is er een grotere verandering nodig, maar wellicht is er sprake van een dynamiek waar ik me niet bewust van ben," aldus Steve Carr in reactie op Root.

Root reageert daar als volgt op: "De prijs is een functie van vraag en aanbod. Het percentage van de supply die niet-liquide is vertelt ons in principe alleen iets over de aanbodzijde. Ik verwacht niet dat dit fungeert als een katalysator voor een nieuwe bullrun, maar het kan zeker voor koersstijgingen zorgen als de vraag weer stijgt."

Ook Root geeft dus aan dat dit in principe op zichzelf niet genoeg is voor een nieuwe bullrun. Uiteindelijk is er ook vraag nodig om de koers op te drijven en die vraag lijkt in 2023 in ieder geval langzaam terug te keren. Nu is het een kwestie van geduld en moeten we afwachten wat de rest van het jaar voor ons in petto heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....