Nederlandse analist verwacht grote stijging Bitcoin koers tijdens “Uptober”

528 totale weergaven
Nederlandse analist verwacht grote stijging Bitcoin koers tijdens "Uptober"

De Bitcoin koers is voor het eerst sinds augustus weer boven de $66.000 gekomen. Dit is een positief teken voor oktober, ook wel “Uptober” genoemd, omdat Bitcoin in deze maand vaak sterk stijgt. Verschillende factoren dragen bij aan de verwachting dat de Bitcoin koers deze maand zelfs $80.000 kan bereiken.

Waarom de Bitcoin koers naar $80.000 kan stijgen in oktober

Er zijn meerdere redenen waarom de Bitcoin koers deze maand verder zou kunnen stijgen. Allereerst hebben veel beleggers weer interesse in risicovolle investeringen zoals crypto. Dit komt onder andere doordat de Amerikaanse centrale bank (Fed) de rente recent heeft verlaagd met 50 basispunten (bps). Hierdoor komt er meer geld beschikbaar in de markt, wat positief is voor Bitcoin.

Ook de Chinese centrale bank (PBoC) heeft onlangs de rente verlaagd en stimuleringsmaatregelen ingevoerd om de economie te helpen. Dit heeft een positief effect op de wereldwijde economie en kan ook Bitcoin helpen, vooral omdat China meer samenwerkt met Rusland op het gebied van crypto. Sommige analisten denken zelfs dat de Bitcoin koers op langere termijn $100.000 kan bereiken door deze ontwikkelingen.

Daarnaast laat recente economische data uit de Verenigde Staten zien dat de economie het goed doet. Dit geeft de Fed de ruimte om later dit jaar de rente nog verder te verlagen. Meer van dit soort maatregelen kunnen zorgen voor extra geld in de markt, wat de vraag naar Bitcoin verder kan laten groeien.

Technische analyse en historisch sterke maand voor BTC koers

Als we naar de geschiedenis en technische analyse van Bitcoin kijken, zien we dat oktober meestal een goede maand is voor Bitcoin. Volgens Coinglass data was oktober de afgelopen acht jaar bijna altijd winstgevend voor Bitcoin. Alleen in 2022 bleef de stijging beperkt tot 5%, maar in de andere jaren waren de winsten in de dubbele cijfers.

Een bekende Nederlandse crypto analist, Jelle, ziet ook positieve signalen. Hij zegt dat de marktstructuur er goed uitziet nu Bitcoin door het weerstandsniveau van $65.000 is gebroken. Volgens hem kan de koers daardoor verder stijgen, met $80.000 als realistisch doel.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...