NEO 3.0 Roadmap: Wat zijn de plannen voor de cryptocurrency en blockchain?

Neo 3.0 komt eraan. Het wordt een geheel nieuw netwerk, met een nieuwe blockchain en een nieuwe cryptocurrency. Je ‘oude’ NEO kun je straks inruilen voor een nieuwe cryptomunt op het nieuwe netwerk. Dat laat het team via Medium weten.

NEO update

Dit is niet zomaar een upgrade van een blockchain. Er wordt een geheel nieuw netwerk gebouwd. Volgens de mede-oprichter van het platform, Erik Zhang, is deze stap noodzakelijk omdat de gewenste updates niet mogelijk zijn op het ‘oude’ netwerk van Neo.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle data wordt meeverhuisd naar Neo 3.0. De geschiedenis van alle transacties blijven dus wel relevant, ze moeten alleen eventjes worden overgezet. Ontwikkelaars kunnen gewoon door blijven bouwen, normaal gesproken blijven alle nu gebouwde decentrale applicaties (dApps) gewoon werken na de overstap.

Snelheid van de blockchain

Volgens Zhang moeten deze stappen zorgen voor een stabieler en sneller netwerk. Dat moet Neo geschikt maken voor grootschalig gebruik door commerciële partijen. De nieuwe blockchain moet in het tweede kwartaal van 2020 worden gelanceerd.

De nieuwe roadmap voor NEO 3.0

NEO 3.0 Roadmap: Wat zijn de plannen voor de cryptocurrency en blockchain?

Consensus op het netwerk

Met Neo 3.0 wordt een nieuw consensus mechanisme geïntroduceerd: Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). In het kort betekent dat het volgende: er worden democratisch nodes gekozen die blocks valideren. In de praktijk betekent dit volgens de blogpost van Zhang dat de blockchain niet kan worden geforked.

Er is dus geen mogelijkheid om de code van Neo te kopiëren en je eigen weg te gaan als je het niet eens bent met de gang van zaken op het netwerk. En, uiteraard, zijn de transacties niet meer terug te draaien wanneer de gekozen nodes ze heeft goedgekeurd.

Tokens maken op Neo

Zhang vindt de huidige manier van het maken van tokens een beetje omslachtig. Er zijn twee methodes, die worden teruggebracht tot één simpele manier: alle tokens worden gemaakt door smart contracts. Ook de ‘native’ tokens genaamd NEO en gas.

Door deze maatregel zijn alle transacties van dezelfde soort. Op de blockchain van Neo zijn op dit moment wel negen verschillende transactiesoorten mogelijk. Na de update is dat teruggebracht naar een.

Verhuizen

De uiteindelijke plannen om alles over te zetten zijn nog niet bekend. Er wordt nog druk gebouwd aan het nieuwe netwerk, dus is het nog niet duidelijk hoe de verhuizing er uit moet komen te zien. Maar de community van NEO kan zich wel alvast voorbereiden.

Ruim een half jaar geleden spraken we met Da Hongfei van NEO. Check de video hieronder.

Lees meer over:
cryptocurrencyNEO

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...