Toezichthouder in Nepal wil cryptobrokers verbieden

Een telecomwaakhond in Nepal wil dat internetproviders (ISP’s) in het land websites van cryptobrokers blokkeren. De toezichthouder dreigt zelfs met juridische stappen als providers het dringende advies niet opvolgen.

Het verbod richt zich in eerste instantie op handelsplatformen die cryptocurrency’s aan particulieren en bedrijven verkopen. Dat laat de waakhond weten in een mededeling van de Nepal Telecommunication Authority (NTA) afgelopen weekend, waarover Cointelegraph bericht.

De autoriteit ziet het aantal cryptotransacties toenemen en herhaalt nogmaals dat cryptovaluta verboden zijn in het land. Onlangs heeft de centrale bank ook bevolen dat het minen van cryptomunten verboden is. Het ‘aanmoedigen’ om crypto’s te gebruiken is zelfs wettelijk strafbaar.

Het land staat al langer vijandig tegenover nieuwe vormen van geld en de recente drama’s op de markt hebben dat sentiment geen goed gedaan. Niet toevallig ligt de adoptie in Nepal vrij hoog, zo blijkt uit de Global Adoption Index van Chainalysis van september 2022.

De acceptatie van cryptovaluta in Nepal plaatste het land in de wereldwijde top 20, op de 16e plaats boven het Verenigd Koninkrijk. In een aantal landen in de wereld is het gebruik van bitcoin verboden, dat zijn Nepal, China, Algerije, Bangladesh, Egypte, Irak, Marokko, Qatar en Tunesië.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsverbod

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...