New York Stock Exchange maakt plannen voor cryptobeurs

De New York Stock Exchange (NYSE) wil een eigen cryptobeurs opzetten. De grootste aandelenbeurs ter wereld wil volgens de New York Times onder andere Goldman Sachs en Nasdaq te snel af zijn.

New York Stock Exchanges goes crypto

Volgens de New York Times is een dochterbedrijf van de NYSE bezig met het opzetten van een online platform waar investeerders bitcoin kunnen kopen en verkopen. Dat blijkt uit e-mails die in handen zijn gekomen van de krant uit New York. Ook zijn er vier anonieme bronnen vanuit de organisatie van de New York Stock Exchange die dit bevestigen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NYSE gaat de concurrentie aan

De cryptocurrencymarkt is al erg competitief en daar wordt de laatste tijd nog een schepje bovenop gedaan. Niet alleen grote startups als Binance en Coinbase, die nu de dienst uit maken op het gebied van cryptoruilbeurzen, hebben interesse in de cryptowereld. Na wat terughoudendheid zijn nu ook grote instanties overstag. Eerder liet Goldman Sachs al weten bezig te zijn met het aanbieden van bitcoin futures en ook de Nasdaq heeft aangegeven interesse te hebben in het opzetten van een cryptobeurs.

Voor het eerst grote interesse

De CEO van LedgerX, Paul Chou, geeft in een interview aan dat er voor het eerst enorme interesse is in de cryptomarkt vanuit de traditionele hoek. Hij was eerder werkzaam voor Goldman Sachs en zegt tegenover de New York Times dat de tijd voor mainstream adoptie nu daar is: “We zijn er eindelijk. Er was eerst gezonde scepsis, maar nu zijn er veel en grote instituten bijzonder geïnteresseerd in cryptocurrency. “

Bron: CCN
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
NYSE

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...