New York wil bitcoin mining 3 jaar verbieden vanwege het milieu

De staat New York wil de komende drie jaar het minen van cryptovaluta ‘pauzeren. Dat staat in een voorstel van een aantal Democratische Senaatsleden in de staat, bedoeld om de CO2-uitstoot in de staat terug te dringen.

Lokaal verbod op bitcoin minen

Het gaat om een voorstel, wat betekent dat de andere leden van de Senaat nog voor moeten stemmen. Maar in de staat New York heeft de Democratische Partij de meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, zo bericht Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het voorstel staat dat er een tijdelijk verbod moet komen op het delven van cryptocurrency’s en het vestigen van datacenters die deze activiteiten uitvoeren. Ook komen er strengere regels voor dit type datacenter. Denk aan een uitgebreide milieutoets voordat er een gebouwd kan worden.

Het voorstel is doorverwezen naar de zogenaamde Environmental Conservation Committee, een commissie die erop toeziet of de staat haar klimaatdoelen behaalt. In een lokale wet is het volgende vastgelegd: 40% reductie van CO2-uitstoot tussen 1990 en 2030 en een volledige emissievrije stroomconsumptie in 2040. Zo moet in 2030 70% van de consumptie uit duurzame bronnen komen.

“Een transactie met een cryptomunt verbruikt dezelfde hoeveelheid energie als wat een gemiddeld huishouden per maand verbruikt. Het wereldwijde verbruik van deze cryptocurrency netwerken is gelijk aan het verbruik van Zweden.”

In het wetsvoorstel staat samengevat: het delven van bitcoin en andere cryptomunten schaadt de doelstelling van de staat om haar uitstoot te verminderen.

‘Hot’ topic

Bitcoin mining was in New York al onderwerp van gesprek omdat een grote productielocatie van bitcoin van Greenbridge wil uitbreiden in de buurt van het Seneca meer. Uiteindelijk moeten 27.000 ASIC miners continue bitcoin gaan delven. De energieconsumptie is vrijwel alleen op basis van gas.

Milieugroeperingen reageerden woedend op het voorstel en vinden dat gouverneur Cuomo de uitbreiding moet stoppen. Yvonne Taylor, vice-president van milieuorganisatie Seneca Lake Guardian, zegt dit:

‘We willen minder fossiele brandstoffen verbruiken middenin de klimaatcrisis, dat is bizar!’

Bitcoin minen is afhankelijk van (overtollige) goedkope stroom, die op bepaalde plekken in de wereld nog ruim voorhanden is. China is nog steeds goed voor minstens 50% tot zelfs 65% van alle rekenkracht die het bitcoin netwerk gebruikt.

De Chinese stad Beijing stelde ook ‘strengere controles’ voor op bitcoin mining locaties, wat strookt met de Communistische Partij die strengere regels wil voor mining vanwege klimaatdoelen.

Het minen van cryptomunten is in Nederland onaantrekkelijk vanwege relatief hoog stroomtarieven, onder meer door vaste pos

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
miningverbod

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer