New York wil rentenieren met bitcoin via Celsius en Nexo stopzetten

De procureur-generaal van New York, het hoogste juridische van deze staat, wil dat renteplatforms zoal Celsius en Nexo stoppen met hun diensten.

Dat heeft Letitia James aangekondigd in een aantal zogenaamde cease-and-disorderbrieven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin rente

Via deze platforms kun je rente ontvangen zodra je je bitcoin bij hen stalt. Ook is het mogelijk om een lening af te sluiten met bitcoin of een andere cryptomunt als onderpand.

Het afgelopen jaar zijn het populaire diensten geworden en weten ze ook flink wat durfkapitaal aan te trekken.

Zo maakte Celsius, deels opererend uit New York, bekend dat het 400 miljoen dollar had opgehaald bij investeerders, onder meer bij één van de grootste pensioenfondsen van Canada.

Naast Nexo en Celsius zijn nog eens – minder bekende – firma’s gesommeerd om meer informatie over hun bedrijfsvoering te verstrekken.

Dat onthult The Block, die de brieven van James in handen heeft en in de aanhef ‘Nexo letter’ en ‘Celsius letter’ zag staan.

De overige bedrijfsinformatie is namelijk weggestreept.

New York wil rentenieren met bitcoin via Celsius en Nexo stopzetten
bron: NYAG

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsverbod

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...