Nexo lanceert creditcard die bitcoin als onderpand aanhoudt

Nexo is een samenwerking aangegaan met Mastercard en DiPocket. Samen gaan ze een creditcard uitgeven waarbij gebruikers bitcoin als onderpand kunnen aanhouden.

Crypto-creditcard

Eerstgenoemde bedrijf is een soort van cryptobank. Je kunt er je digitale geld stallen, hier rente op krijgen of leningen afsluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de nieuwe betaalkaart, de Nexo Card, kunnen gebruikers bitcoin onderpand inleggen om vervolgens te betalen met 0% APR - de annual percentage rate.

De creditcard heeft geen minimumbetalingen, geen maandelijkse kosten en je kunt er tot 2% aan cashbacks mee verdienen op aankopen die je met bitcoin afrekent.

De dienst is beschikbaar voor de Europese markt. Gebruikers kunnen bitcoin als onderpand inleggen, zonder echt zelf hun digitale activa te hoeven uitgeven. Als je speculeert op prijsstijgingen, kan dit een goede zet zijn.

DiPocket wordt de uitgever van de betaalkaart voor Europa. Mastercard is ingeschakeld voor de infrastructuur- en verwerking van de betalingen.

"Dit unieke product stelt miljoenen mensen uit eerst Europa en daarna de hele wereld, in staat om onmiddellijk geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrency's op te geven."

Miljoenen winkels

Naar verluidt werkt de kaart bij 92 miljoen winkeliers. Gebruikers kunnen tot 90% van de fiatwaarde van hun cryptovaluta uitgeven, zonder ook maar een sat te hoeven verkopen.

Het bedrijf is ook van plan om een debet-betaaloptie toe te voegen aan de Nexo Card. Dan zal de gebruiker wel direct kunnen afrekenen met geld dat ze in bezit hebben, in plaats dat er gebruik gemaakt wordt van een kredietlijn.

Er bestaan al wel meer betaalkaarten in de markt, maar dit type product dat bitcoin aanhoudt als onderpand is nieuw. Ook zijn er debet-kaarten waarbij je de balans als een chipknip kunt opwaarderen met bitcoin via het Lightning Netwerk, zoals Striga (voorheen LastBit).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws