Nexo stopt met rente op bitcoin voor Amerikaanse klanten

Nexo stopt met renteproducten voor Amerikanen. Via een bedrijf als Nexo kun je rente krijgen op de bitcoin die je bij hen stalt.

Bestaande klanten kunnen voorlopig nog wel rekenen op rente, maar nieuwe klanten met de ‘Savings Wallet’ kunnen voorlopig hun geld beter ergens anders stallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het businessmodel van Nexo is vrij simpel: Nexo leent de klantenfondsen weer uit aan andere partijen. Bijvoorbeeld handelaren of fondsen. Een deel van de opbrengsten van die deals vloeit terug aar de klanten.

Dit soort financiële producten komen altijd met een (groot) risico. Niet in de laatste plaats omdat je de toegang tot jouw bitcoin weggeeft aan een andere partij. Ook weet je nooit zeker of je bitcoin uiteindelijk wel terug komt.

Mede door druk vanuit toezichthouders stopt Nexo voorlopig met nieuwe renteproducten voor Amerikanen. Onder andere de Securities and Exchange Commission (SEC) is de afgelopen maanden druk in de weer met renteproducten rondom bitcoin. BlockFi kreeg deze maand al een boete van $100 miljoen (!) voor soortgelijke producten.

Opnieuw naar de tekentafel

Het plan rondom het ‘Earn Interest Product’ moet opnieuw worden opgesteld. Nieuwe richtlijnen zorgen er voor dat Amerikaanse toezichthouders mogelijk actie ondernemen tegen de opzet. Dat heeft weer te maken met regels rondom effecten en renteproducten in het land.

Kortom: Nexo moet opnieuw naar de tekentafel om wél renteproducten voor bitcoin aan te bieden in de VS.

Nexo: ”De huidige wijzigingen zijn alleen van invloed op Nexo’s Earn Interest Product in de VS en hebben geen invloed op andere Nexo-producten. Niet-Amerikaanse klanten zijn niet onderworpen aan de richtlijnen van de SEC en blijven onaangetast door deze wijzigingen.”

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...