Werknemers van de Federal Reserve mogen geen bitcoin kopen

Werknemers van de Federal Reserve mogen vanaf 1 mei geen bitcoin (BTC) meer kopen. Centraal bankiers en andere werknemers krijgen vanaf 1 mei te maken met nieuwe regels voor hun investeringen.

Naast BTC is het investeren in andere tokens ook niet toegestaan. Het verbod gaat echter verder dan alleen de industrie rondom bitcoin. Aandelen, obligaties en veel andere financiële producten zul je (officieel) niet meer vinden bij werknemers van de Amerikaanse centrale bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Officials hebben een jaar de tijd om hun posities te sluiten.

Regels

De nieuwe regels moeten volgens de Fed zorgen voor meer vertrouwen in de onpartijdigheid en integriteit van de Federal Reserve. Het nieuws komt uit de koker van de Federal Open Market Committee (FOMC).

Het gaat om regels voor ‘senior Fed officials’. Denk aan directeuren, het hoofd van regionale divisies, maar ook bijvoorbeeld werknemers van de centrale bank die vaak een meeting van het FOMC bijwonen.

Ook buitenlandse valuta en bijvoorbeeld derivaten contracten worden verboden: “De Federal Reserve verwacht dat personeel aan alle of delen van deze regels zal worden onderworpen na voltooiing van verdere beoordeling en analyse”, luidt de verklaring.

Het besluit komt niet helemaal uit de lucht vallen, al jaren komen er schandalen naar boven over ambtenaren en bankiers in Amerika die gebruik maken van hun kennis om winst te maken op bijvoorbeeld de aandelenmarkten.

Er zijn altijd andere manieren om te profiteren van (voor)kennis, maar officieel zullen de Amerikaanse centraal bankiers dat op een andere manier moeten doen. Of en hoe er in de praktijk wordt gehandhaafd op deze richtlijnen is nog onbekend.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...