Grote Duitse bank vraagt licentie aan voor bitcoinhandel

Grote Duitse bank vraagt licentie aan voor bitcoinhandel

De grote Duitse bank Commerzbank wil een licentie voor de handel in bitcoin (BTC).

Een woordvoerder van de bank laat in een Duitse krant weten dat een van de grootse banken van Duitsland de stap wil zetten richting bitcoin en crypto. Dat maakt Commerzbank de eerste in haar soort die deze stap zet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Commerzbank en bitcoin

Commerzbank wacht nog op goedkeuring van de toezichthouder (BaFin) om te starten. Met deze licentie mag de organisatie onder andere bitcoin kopen, verkopen en opslaan voor haar klanten.

Met 18 miljoen klanten en ruim 70.000 institutionele klanten is Commerzbank de tweede bank van Duitsland, achter Deutsche Bank. Naar verluidt komen de diensten vooral richting laatstgenoemde. Bedrijven, grote beleggers en andere partijen met een flinke smak geld moeten bitcoindiensten kunnen afnemen bij Commerzbank.

Toestemming

Financiële instellingen in Duitsland moeten sinds het begin van 2020 door een aantal hoepels springen om met bitcoin aan de slag te gaan. Slechts vier bedrijven is het geluk om toestemming te krijgen voor bitcoindiensten. BaFin meldt dat er momenteel nog 25 aanvragen open staan.

Coinbase Duitsland kreeg in juni 2021 als eerste bedrijf deze licentie in Duitsland. Een minder bekende naam, Upvest, is ook al door de keuring heen.

Commerzbank is over de jaren heen al vaker langsgekomen op het gebied van experimenten met bitcoin (of 'blockchain). Het lijkt een kwestie van tijd voordat de bank definitief de stap maakt naar bitcoindiensten.

Naast banken mogen ook fondsen en andere financiële partijen 'iets' doen met bitcoin in Duitsland. Mede daarom horen we steeds vaker de plannen van onze oosterburen rondom bitcoin. Duitse banken kondigde eerder plannen aan om in 2022 gezamenlijk te experimenten met de handel in bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin bank Duitsland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties