Binance in gesprek over licentie in Duitsland

Binance in gesprek over licentie in Duitsland

Crypto-exchange Binance is in gesprek met de Duitse overheid om daar een gereguleerde cryptoaanbieder te worden. Dat maakte Chanpeng Zhao bekend tijdens een conferentie in Hamburg.

Registratie in Duitsland

CEO van Binance, Changpeng Zhao of kortweg CZ, sprak op de Finance-Forward-Konferenz in Hamburg. Hij zei daar hoopvol te zijn dat Binance een succesvolle vergunningsaanvraag zal doen om zo een geregistreerde cryptodienstlverlener te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We hopen dat we een vergunning krijgen. Duitsland is een belangrijke markt", zegt CZ in Hamburg. "We bouwen aan een complianceteam en willen een licentie aanvragen."

Begin mei lukte het Binance al om de status van gereguleerde partij te verwerven in Frankrijk. Naast het voldoen aan alle regels gooide het platform in Frankrijk ook in de strijd dat het Europese hoofdkantoor in Frankrijk komt. Binance is het grootste handelsplatform ter wereld. Het 24-uurs volume in de spothandel is op dit moment ruim $14 miljard, wat ruim zes keer zoveel is als de nummer 2 FTX.

In gesprek met regelgevers

Vorig jaar zwol de kritiek aan dat Binance bijna nergens voldeed aan de lokale of regionale wet- en regelgeving, maar wel op veel plaatsen zijn diensten aanbood. Onder andere in Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Singapore en Canada ontstond discussie. Kennelijk was de kritiek aanleiding om op verschillende plaatsen in de gesprek te gaan met de regulerende partijen.

Ondertussen heeft Binance een vergunning in Bahrein, Abu Dhabi en Dubai in het Midden-Oosten. Als het na de licentie in Frankrijk ook een in Duitsland kan krijgen, begint de Europese campagne vorm te krijgen.

Lees meer over:
Binance Duitsland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties