Nieuw gerucht: Binance doet veel USDC van de hand

Onlangs ging Marcel Pechman, analist en schrijver van The Market Report, dieper in op Binance's recente financiële bewegingen. Wat meteen opviel was de opmerkelijke afname van de USD Coin (USDC) reserves, die in een korte tijd van $3,4 miljard daalde naar een schamele $23,9 miljoen.

Gebaseerd op de analyses van deskundige Aleksandar Djakovic lijkt het erop dat Binance de omvangrijke som van $3,4 miljard heeft aangewend om een aanzienlijke hoeveelheid van 100.000 Bitcoin (BTC) en 550.000 Ether (ETH) in te slaan, met een totale waarde van circa $3,5 miljard. Pechman werpt een intrigerende vraag op: Waren het de gebruikers van Binance die deze financiële stap hebben genomen of bleven CEO Changpeng Zhao en zijn team aan de zijlijn?

Hoewel Pechman de gedachte dat Binance een deel van haar USDC reserves voor bepaalde handelsactiviteiten kon hebben gebruikt, niet volledig uitsluit, is hij sceptisch over het idee dat zo'n grote som zonder medeweten van de klanten zou worden besteed.

Daarna schakelt Pechman over naar een andere boeiende ontwikkeling in de crypto-wereld: de aankomende introductie van een stablecoin door PayPal. Deze nieuwe munt doet sterk denken aan de USDC en Paxos USD (USDP). Desalniettemin benadrukt Pechman dat de unieke koppeling van deze stablecoin aan PayPal en Venmo hem onderscheidt van zijn rivalen. PayPal meldt zich dus ook iets nadrukkelijker in de markt.

Voor Pechman lijkt deze nieuwe toevoeging aan de crypto-markt niet noodzakelijkerwijs een voordeel te bieden voor de gemiddelde gebruiker

Hij rondt af met enkele geruchten in de sector, waaronder speculaties over mogelijke arrestaties van Huobi-topmannen in China en vraagtekens rondom Tron's Justin Sun en de mysterieuze vermindering van Tether (USDT) reserves bij Huobi.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...