PayPal heeft bijna $1 miljard aan cryptovaluta op de balans

PayPal heeft bijna $1 miljard aan cryptocurrency’s op zijn balans staan. Dat maakt het betaalbedrijf bekend in een 10-Q filing bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

PayPal als bitcoinhodler

Het bedrijf deelt in dit document dat bij de toezichthouder is ingediend dat het $943 miljoen aan activa van klanten beheert. Het zou gaan om bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin. Een 10-Q filing is een financieel prestatierapport dat het bedrijf elke drie maanden moet indienen. Dit is verplicht gesteld door de SEC.

Om precies te zijn gaat het om $499 miljoen aan bitcoin, $362 miljoen aan ether en $82 miljoen aan andere cryptocurrency’s.

Ze hebben dit dus niet zélf als kasreserves gespaard (zoals MicroStrategy, Tesla en Block dat doen), maar ze zijn puur de bewaarder van klantenfondsen.

Vergeleken met eind vorig jaar rapporteert het bedrijf een stijging van $339 miljoen aan cryptovaluta van klanten. Op 31 december 2022 rapporteerden ze een totaal van $604 miljoen. Omdat het om de dollarnotatie gaat, betekent weten we niet exact hoeveel bitcoin het betreft.

“We houden de interne administratie bij van de cryptoactiva van onze klanten, inclusief de hoeveelheid en het type cryptoactiva dat eigendom is van elk van onze klanten.”

Het bedrijf houdt zelf géén cryptovaluta op de balans, buiten die van zijn klanten.

Sinds juli 2022 kunnen klanten hun cryptovaluta ook van het platform afhalen om het naar andere (non-custodial) wallets te sturen. Ook biedt mobiele betaalapp Venmo sinds kort cryptovaluta aan voor haar 60 miljoen gebruikers.

Tot slot heeft het ook haar ogen gericht op de Europese markt. Via Luxenburg hoopt het uiteindelijk te kunnen breiden naar de EU, nadat het eerder al de markt in de Verenigd Koninkrijk betrad.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal