Nieuwe Travel Rule Regulering Treedt In Werking Voor Crypto Bedrijven In Het VK

De Financial Action Task Force (FATF) heeft een wereldwijde poging ondernomen om anti-witwas- en anti-terrorismefinancieringsregels toe te passen op activiteiten binnen blockchain netwerken. Dit heeft ertoe geleid dat crypto asset bedrijven in het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 september verplicht zijn om te voldoen aan de zogenoemde Travel Rule, zoals gemeld door The Block.

De UK’s Financial Conduct Authority (FCA) zal de Travel Rule handhaven en van in het VK gevestigde Virtual Asset Service Providers (VASPs) eisen dat zij informatie over binnenlandse en grensoverschrijdende transacties verzamelen, verifiëren en delen. Het gaat hierbij om crypto transacties naar een bedrijf dat gevestigd is in het VK of in een ander land dat de Travel Rule heeft geïmplementeerd, volgens een verklaring van de FCA.

Er zijn echter uitdagingen verbonden aan de implementatie van de Travel Rule. Jordan Wain, UK Public Policy Lead bij Chainalysis, benadrukte: “Bedrijven moeten relevante Travel Rule-informatie verzamelen en een methode creëren om transfers die niet aan de vereiste criteria voldoen, te vertragen, af te wijzen of te blokkeren.” Verder stelde Aja Heise, Senior Compliance Officer bij XBTO, dat de Travel Rule een van de vele complexe regelgevende vereisten is waaraan instellingen moeten voldoen. Er zijn zorgen over de haalbaarheid van de regulering, gezien de technische vereisten die aan instellingen worden opgelegd.

Parallel hieraan uitte Simon Lelieveldt, in een artikel gepubliceerd op Bitcoin Focus, zijn bezorgdheid over de Europese versie van de Travel Rule en de potentiële inbreuk op fundamentele privacyrechten. Hij legde uit dat de nieuwe EU-verordening vereist dat aanbieders van virtuele activa persoonlijke gegevens voor alle transacties delen om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Dit roept vragen op over de privacy van gebruikers en de beveiliging van hun persoonlijke gegevens.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...