Britse klanten PayPal kunnen vanaf 1 oktober géén bitcoin meer kopen

PayPal gaat crypto-aankopen voor Britse klanten tijdelijk opschorten. Het bedrijf moet gaan voldoen aan de lokale regelgeving en is daardoor genoodzaakt om te stoppen met (een deel van) hun cryptodiensten.

Kooppauze PayPal

Vanaf 1 oktober 2023 kunnen klanten van PayPal in het Verenigd Koninkrijk geen cryptocurrency’s meer kopen, tot de dienst op het platform naar verwachting begin 2024 weer zal worden geactiveerd.

Deze stap volgt op nieuw opgestelde voorschriften van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Deze voorschriften leggen aanvullende voorwaarden op aan cryptobedrijven. Vanaf 1 september 2023 moeten alle onder de FCA geregistreerde cryptobedrijven zich houden aan de bepalingen van de Travel Rule.

PayPal moet hier eerst aan voldoen alvorens klanten er weer digitale activa mogen aanschaffen.

Ondanks het tijdelijk einde aan de conversies binnen de app, kunnen PayPal-klanten die al wel cryptovaluta hebben, deze nog gewoon binnen het platform kunnen blijven aanhouden. Bovendien kunnen deze klanten hun cryptocurrency’s ook gewoon blijven verkopen.

PayPal heeft de beslissing inmiddels ook via e-mail op de hoogte gebracht.

Britse klanten PayPal kunnen vanaf 1 oktober géén bitcoin meer kopen

Deze maand kwam er veel cryptonieuws naar buiten uit de gelederen van PayPal. Zo is er met de nieuwe CEO Alex Chriss een vroege bitcoiner aangesteld als grote baas, is er voor de Verenigde Staten een USD-stablecoin gelanceerd met de naam PYUSD en is er ook een Hub gemaakt voor cryptodiensten.

Verder koppelde hardware wallet-maker Ledger haar Ledger Live-software aan PayPal, waardoor Amerikaanse klanten direct hun cryptovaluta kunnen kopen én in eigen beheer kunnen nemen met één klik op de knop.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
PayPalVerenigd Koninkrijk