Noorse Bitcoin miljonair springt van balkon om overvallers te ontvluchten

Een poging tot een overval van een Noorse bitcoin miljonair nam plots een verrassende weging: de rijke bitcoiner besloot van zijn balkon te springen. Volgende maand buigt de Noorse rechtbank zich over deze zaak. Dat meldt TV 2.

Het slachtoffer staat volgens de lokale media in de spotlight in Noorwegen en vergaarde zijn vermogen van ruim $11 miljoen door zijn lange aanwezigheid in de cryptospace.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overval

De overvaller belde gewoon aan bij het slachtoffer. De rijke man werd na het openen van de deur geconfronteerd met de loop van een shotgun.

In de aanklacht worden ook de woorden van de overvaller genoemd: ”Ga liggen, of ik schiet.” Er is geen schot gelost, want de ongelukkige bitcoiner wist te ontsnappen. Hij sprong van zijn balkon de straat op. Het is onduidelijk wat de sprong voor schade heeft aangebracht, maar het kwam door deze actie wel tot een ontsnapping.

In de berichtgeving is de naam van het slachtoffer niet genoemd, maar het gaat waarschijnlijk om de eigenaar van een crypto business. TV 2 benadrukt dat het ging om een publiek figuur die door zijn vergaarde fortuin in de spotlight stond.

Misdaad

Een Russische crypto vlogger werd eerder dit jaar dood gevonden in het huis van zijn moeder. Het leven in de spotlight en de bedreigingen werden de influencer teveel.

De mede-oprichter van het Poolse Bitmarket is ook slachtoffer geworden van zijn ondernemingen in de cryptospace. De ondernemer werd dood in een bos gevonden. Bitmarket heeft kort daarvoor haar deuren gesloten. Daarbij verloren honderden klanten in totaal 2300 bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...