Normen op komst waardoor bitcoin mining in Rusland legaal wordt

Het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling is het met een aantal andere overheidsbureaus eens: ze gaan bitcoin mining legaliseren.

Bitcoin mining in Rusland

Deze stap is aangekondigd op een crypto-top die in Moskou werd gehouden. Er geldt wel een belangrijke voorwaarde: bitcoin mining lijkt alleen legaal te worden op plekken waar er een overvloed aan elektriciteit is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Russische voorzitter van de financiële commissie van het Congres zei: “Laat ze geld verdienen.”

Samen met andere overheidsbureaus wordt er een groep opgericht die zich zal buigen over effectieve en efficiënte normen voor de cryptomining-industrie. Het gaat dan vooral over wat er wel en niet mogelijk zal zijn voor bitcoin miners.

De Russische regering wil een ‘standaard’ ontwikkelaars, wat de eigenaren van datacenters zal helpen bij het beschikbaar stellen van een optimale hardware-uptime aan investeerders. Dat is te lezen op Coinedition.

Inzet op winst

Het idee achter de normen is dat mining rigs optimaal kunnen draaien en optimale winst kunnen genereren. Naar verluidt worden de regels in februari 2023 vrijgegeven.

Bronnen melden dat het voorstel wordt ontworpen door de Russian Association for the Crypto-economics, Artificial Intelligence and Blockchain (RACIB) in samenwerking met mining industrie.

Er gaat onder andere gekeken worden naar de hoeveelheid energie die er wordt gebruikt en hoe dit het milieu en de omgeving beïnvloed. Naar verluidt kijken ze ook naar externe factoren, zoals luchtvochtigheid, het seizoen, de regio en de specifieke locatie waar de mining farm staat.

Positiever geluid

Het sentiment rondom bitcoin in Rusland lijkt om te slaan. Waar de centrale bank lange tijd voor een verbod pleitten en meerdere overheidsorganen de essentie van digitaal internetgeld niet inzagen, komt er nu regelmatig positief nieuws naar buiten.

Eerder werd al duidelijk dat men de mining industrie officieel wilde erkennen door belastingen te gaan heffen. Er werd zelfs gesproken over het accepteren van bitcoinbetalingen voor internationale handel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland