Novogratz: ‘Koop bitcoin en goud vanwege deze kredietcrisis’

De Amerikaanse kredietcrisis betekent dat het tijd is om goud en bitcoin te kopen. Dat stelt Mike Novogratz, CEO van investeringsvehikel Galaxy Digital. Spoiler: de man heeft er belang bij dat de koersen gaan stijgen.

De New Yorker en hobbyworstelaar ziet dat zijn thuisland en de wereld op een heuse kredietcrisis afstevent en denkt dat dit hét moment is om bitcoin in te slaan. "Je wilt nu een longpositie in goud, zilver en ook bitcoin", zegt de miljardair bij het programma Squawk Box op nieuwszender CNBC. Hij betoogt dat banken gewoonweg minder inkomsten hebben doordat ze minder kunnen uitlenen. Bovendien krijgen de meeste banken ook forse klappen op de beurs. Ook zijn er alarmerende signalen op de grondstoffenmarkt, stelt 'Novo'.

De banken vallen bij bosjes om en de Amerikaanse overheid moet de lekken dichten bij onder meer de Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank. De analisten van Moody's hebben de vooruitzichten voor het Amerikaanse banksysteem verlaagd naar 'negatief'.

Volgens 'Novo' was de Federal Reserve van plan om de rente mild te verhogen, maar zou dat een enorme beleidsfout zijn. Want verhoog je de rente, dan komen steeds meer banken in de moeilijkheden omdat ze langlopende, verlieslatende obligaties op hun balans hebben staan. Maar verlaag je de rente, dan loop je het risico dat de inflatie verder oploopt. Dus nog meer schulden maken, om dat aflossingen van eerdere schulden in te lopen. Dat systeem kan niet oneindig doorgaan, stellen critici.

De man blijft optimistisch over bitcoin. "Als er ooit een tijd was om bitcoin te kopen, dan is het nu. Want dit de reden waarvoor bitcoin is gemaakt. Omdat overheden nu veel meer geld moeten bijdrukken omdat de pijn in het systeem te groot wordt, daar zijn we nu getuige van".

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...