Nubank brengt Bitcoin Lightning Network naar 100 miljoen mensen

1902 totale weergaven

Het Latijns-Amerikaanse Nubank brengt het Bitcoin Lightning Network naar zijn 100 miljoen klanten. De zogenaamde neobank staat bekend als een bank die bitcoin en crypto een warm hart toedraagt. Dat is weleens opvallend geweest, omdat investeringslegende Warren Buffet een grote investeerder in de neobank is. Warren Buffet staat juist bekend als iemand die niets van bitcoin moet hebben.

Nubank adopteert Lightning Network

Op 25 juni kondigde Lightspart aan dat het samenwerkt met Nubank om het Lightning Network in hun producten te integreren en om producten te bouwen. Voor nu is er nog weinig heel concreet, maar Lightspark belooft in het bericht om later meer te delen.

Lightspark is ook van plan om het Universal Money Address te integreren bij Nubank. Dat is een betaalsysteem bovenop het Lightning Network, dat gebruikers een soort e-mailadres geeft om geld naartoe te sturen.

Nubank Crypto directeur Thomaz Fortes zei in een verklaring dat de integratie onderdeel is van het plan van Nubank om snelle en goedkope transacties via de blockchain mogelijk te maken.

Lightspark bouwt sinds 2022 Lightning Network infrastructuur voor bedrijven en is een bedrijf dat is opgericht door voormalig PayPal-president David Marcus.

Grote mijlpaal voor het Lightning Network

Als we Lightspark mogen geloven, dan is de samenwerking met Nubank een “significante mijlpaal” voor het Lightning Network. “Dit kan een gigantische impact op het netwerkgebruik hebben, op een moment dat die groei heel erg nodig is.”

Op dit moment maakt Nubank de handel in 14 verschillende cryptomunten mogelijk. Ook werkt het samen met Circle, de uitgever van de USD Coin (USDC). Nubank is in mei 2022 ingestapt in de cryptowereld en stopte vanaf dat moment ook 1% van zijn assets in bitcoin.

Ongeveer 92 miljoen van de klanten zijn gevestigd in Brazilië, terwijl de overige 8 miljoen vooral in Mexico en Colombia zitten. Het gros van de handel vindt dan ook plaats in de Braziliaanse real, gevolgd door de Mexicaanse, Argentijnse en Colombiaanse pesos.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....