NVIDIA betaalt $5,5 miljoen aan SEC vanwege misinformatie omtrent cryptomining

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een schikking getroffen tegen NVIDIA. De beurswaakhond beschuldigt het techbedrijf er van dat ze niet genoeg informatie hebben gedeeld over de impact van cryptomining op het bedrijf.

Mining of gaming?

NVIDIA heeft de aantijgingen van de SEC niet toegegeven of ontkend. Ze stemmen wel in met een boete van $5,5 miljoen, en daarmee is de zaak afgehandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC stelt dat het bedrijf tijdens het fiscale jaar 2018 niet heeft bekendgemaakt dat cryptomining een belangrijk onderdeel was van de toegenomen omzet. Het bedrijf verkocht veel GPU’s die speciaal waren ontwikkeld voor mining. Ze werden echter op de markt gebracht als een GPU voor gaming.

De Amerikaanse beurswaakhond merkt op dat naarmate de vraag naar en interesse in crypto in 2017 toenam, klanten van NVIDIA steeds vaker hun GPU gingen gebruiken voor het minen van cryptovaluta.

Het tijdperk om bitcoin te minen met GPU ligt al weer lang achter ons. Met enkele altcoins is dit nog wel gangbaar.

Misleidend voor investeerders

Volgens de SEC rapporteerde NVIDIA in twee van zijn ingediende formulieren een aanzienlijke omzetgroei binnen zijn gaming-activiteiten. Het had echter niet te maken met games, maar puur met cryptomining.

Volgens de beurswaakhond kan dit kwalijke gevolgen hebben voor beleggers:

“NVIDIA’s fouten in de openbaarmaking beroofden investeerders van kritieke informatie om de activiteiten van het bedrijf in een belangrijke markt te evalueren.”

Intel, een andere gigant in de chipmarkt is onlangs ook beginnen met de verkoop van bitcoin mining rigs. De ASIC’s worden naar verluidt in de herfst van dit jaar op de post gedaan. Onder andere Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain en GRIID hopen in Q3 de nieuwe ASIC’s te mogen ontvangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining