Nvidia overtreft Apple even als op één na meest waardevolle bedrijf ter wereld

1924 totale weergaven

Nvidia heeft Apple op 5 juni kortstondig ingehaald en is daarmee ’s werelds op één na meest waardevolle bedrijf qua marktkapitalisatie geworden.

Nvidia stijgt

De Amerikaanse chipmaker Nvidia zag zijn marktkapitalisatie stijgen tot meer dan $3,01 biljoen en overtrof daarmee tijdelijk de waardering van Apple. De beweging bracht Nvidia dicht bij de toonaangevende cap van Microsoft van $3,1 biljoen.

Toen de Amerikaanse markten op 6 juni opengingen, heroverde Apple echter zijn positie met een waardering van $3,007 biljoen, terwijl Nvidia weer op de derde plaats kwam met $2,973 biljoen.

Zowel Nvidia als Apple bereikten nieuwe all-time highs in hun waarderingen, wat de dynamische concurrentie tussen de grootste techgiganten weerspiegelt. Microsoft staat nog steeds bovenaan, maar komende productlanceringen en partnerschappen zouden de stand kunnen veranderen.

Nvidia’s dominantie in AI-hardware

GPU’s van Nvidia zijn de voorkeurshardware voor AI-ontwikkeling geworden en worden gebruikt door techgiganten als Microsoft, Google, OpenAI, Amazon en xAI van Elon Musk. Deze stijgende vraag naar chips van Nvidia stuwt de marktkapitalisatie naar nieuwe hoogten, waardoor het bedrijf aanzienlijk kan profiteren van de groei van de AI-markt.

Samenvatting

Nvidia overtrof Apple kortstondig om het op één na meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $3,01 biljoen. Bij het openen van de markten op 6 juni heroverde Apple zijn positie.

Nvidia’s sterke prestaties zijn te danken aan haar dominantie op het gebied van AI-hardware, waarbij haar GPU’s essentieel zijn voor grote techbedrijven. Aankomende AI-ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden kunnen de stand onder de toptechbedrijven verder beïnvloeden.

Lees meer over:
AIApplecryptoNvidia

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....