NYDIG onderzoekt opvallend effect van nieuwe regelgeving op bitcoin koers

De roep om de regulering van bitcoin en de rest van de industrie neemt wereldwijd steeds meer toe. New York Digital Investment Group (NYDIG) was benieuwd naar de effecten van nieuwe regelgeving op de bitcoin koers en komt met opvallende resultaten.

Regelgeving is goed voor de koers

NYDIG onderzocht gevallen van nieuwe regelgeving in Amerika, Europa, China en Azië. Met uitzondering van China steeg de bitcoin koers na het instellen van nieuwe wetgeving in alle gevallen met meer dan 100 procent binnen 365 dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Absoluut gezien steeg de bitcoin koers na de komst van nieuwe regulering met gemiddeld 160,4 procent en daarmee 32,3 procent harder dan normaal. In Europa kwam het uit op 180,1 procent en 52 procent. In Azië, op China na, ging het om 116,9 procent en min 11,2 procent.

China is volgens NYDIG de uitzondering die de regel bevestigt. De auteurs van het onderzoek noemen de regels in China “existentieel”. Het ging in China uiteraard om het verbod op de handel van digitale assets en het mining verbod dat stamt uit 2021. De negatieve impact daarvan op de koers moge duidelijk zijn.

Duidelijkheid is belangrijk

De uitkomst van het onderzoek is volgens de auteurs duidelijk: “Zowel in absolute als in relatieve zin is duidelijkheid omtrent de juridische status van bitcoin positief voor de koers”, aldus het onderzoeksteam van NYDIG. Een logische conclusie, want hoe meer zekerheid er is over de toekomst van bitcoin, hoe aantrekkelijker het is om te investeren.

Tien jaar geleden was de verwachting vooral dat overheden tegen bitcoin zouden vechten. Nu blijkt dat die verwachting in het grootste deel van de wereld niet is uitgekomen. Integendeel, in sommige landen proberen overheden juist kapitaal uit de bitcoin-wereld te lokken met gunstige regelgeving.

De onderzoekers van NYDIG plaatsen wel een kanttekening bij de uitkomst, namelijk dat het natuurlijk niet mogelijk is om de directe impact van regelgeving op de bitcoin koers te meten. De bitcoin koers is immers afhankelijk van meerdere factoren en niet alleen van het creëren van duidelijkheid middels regelgeving.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....