NYDIG voorziet Cathedra Bitcoin van kapitaal met lening van $17 miljoen

Het beursgenoteerde Cathedra Bitcoin, een Canadese bitcoin-miner, heeft een leningsovereenkomst bereikt met NYDIG voor een totaalbedrag van 17 miljoen Amerikaanse dollars. Met dat geld wil Cathedra de mining-operaties uitbreiden.

In eerste instantie ontvangt Cathedra 5,6 miljoen dollar. Waar het op jaarbasis een rente van 14 procent over verschuldigd is. Daarnaast moet in januari 2024 alles terugbetaald zijn. Lukt dat niet? Dan kan NYDIG het onderpand in de vorm van in 2021 aangekochte miners claimen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cathedra is een voorstander van hard geld

Dat we met Cathedra te maken hebben met een echt bitcoin-bedrijf is wel duidelijk. In de aankondiging van de leningsovereenkomst op de website staat niet alleen de datum van de overeenkomst, maar ook de blokhoogte waarop de overeenkomst is gesloten.

Verder staat in de aankondiging dat Cathedra gelooft dat hard geld en goedkope, alom beschikbare energie de fundamentele ingrediënten zijn voor menselijke vooruitgang. Cathedra committeert zich aan het vooruitbrengen van allebei deze ingrediënten.

Op het moment van schrijven heeft Cathedra een hash rate van 187 PH/s over verschillende locaties in de Verenigde Staten. In 2022 moet die hash rate groeien naar 538 PH/s en als alle aangekochte machines operationeel zijn zelfs naar 725 PH/s.

Mining industrie neemt steeds grotere vormen aan

Het is interessant om te zien hoe de bitcoin mining industrie in enkele jaren is uitgegroeid tot een miljardenbal. Met name in de Verenigde Staten, mede door het Chinese verbod op mining, is het aandeel van de bitcoin mining industrie in de economie stevig toegenomen.

Hoe belangrijker de mining industrie wordt voor de economie van een land, hoe kleiner de kans op een verbod. Wat je in de Verenigde Staten bijvoorbeeld veel ziet is dat energiebedrijven hun overproductie ook inzetten om bitcoin te minen.

De mogelijkheid om met de overproductie bitcoin te minen maakt dat energiebedrijven voor een gedeelte afhankelijk worden van bitcoin. Die afhankelijkheid kan er mede voor zorgen dat het verbieden van bitcoin in de toekomst weer moeilijker wordt. Alles bij elkaar is het dus een goede zaak dat de mining industrie blijft groeien.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....