NYDIG en Deloitte willen adoptie bitcoin boost geven met nieuwe samenwerking

Deloitte en NYDIG gaan samenwerken om bitcoin op zo veel mogelijk plekken te implementeren. De Amerikaanse New York Digital Investment Group (NYDIG) hoopt op deze manier haar software naar meer klanten te kunnen aanbieden.

Samenwerking voor adoptie bitcoin

Deloitte is een adviesbureau dat zich focust op onder andere accountancy, belastingadvies en consultancy. De strategische alliantie die ze met NYDIG aankondigen heeft tot doel om "bedrijven van elke omvang te helpen bij het implementeren van de mogelijkheden met digitale activa."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij noemen ze zelf al een aantal voorbeelden de integratie van bitcoin in bankieren, loyaly- en reward programma's, voordelen voor werknemers en nog veel meer.

In het persbericht schrijven de twee bedrijven dat consumenten steeds vaker naar banken kijken als vertrouwde partij voor financiële diensten. Precies zoals dat nu gaat met Amerikaanse dollars, willen ze dit nu ook voor bitcoin aanbieden.

"We zijn begonnen met de reis om bitcoin voor iedereen mogelijk te maken door bitcoin-portfolio's in bestaande diensten te embedden. Deloitte is de perfecte partner om bedrijven te helpen om de volgende stap te zetten om dit soort projecten te starten en te voldoen aan de vraag van de klanten."

Deloitte ziet ook voordelen:

"Wij geloven dat deze alliantie met NYDIG de groei van het bedrijf verder zal stimuleren. Het laat ook zien dat Deloitte investeert om de innovatie met digitale activa mogelijk te maken."

NYDIG

NYDIG werd eind vorig jaar gewaardeerd op $7 miljard. Destijds haalde het $1 miljard aan vers geld op via een investeringsronde via WestCap. De laatste maanden gingen ze tal van nieuwe samenwerkingen aan en deden ze een aantal overnames.

Eind 2021 kochten ze de Britse lightningapp BottlePay op voor $300 miljoen. Ook 'plugden' ze hun software in bij 100.000 vermogensbeheerders door een samenwerking met SIMON.

Alsof dat nog niet genoeg was, kunnen 650 Amerikaanse banken bitcoindiensten aanbieden door een samenwerking tussen het bedrijf uit New York en de National Cash Register (NCR).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG