Oekraïense ambtenaren hebben ruim $2.600 miljoen aan Bitcoin in bezit

744 totale weergaven

Oekraïense ambtenaren hebben gezamenlijk minstens 46.351 bitcoin (BTC). Dat is op het moment van schrijven ruim $2,6 miljard waard. Dat meldt Opendatabot.

Bitcoin opgeven

Ambtenaren in Oekraïne moeten al hun bezittingen opgeven. Vastgoed, buitenlandse rekeningen, aandelen en dus ook hun bitcoin. Het land heeft nog geen duidelijke regels opgetuigd voor het bezit van BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cijfers: van de 791.872 ambtenaren hadden 652 mensen bitcoin. Het gaat om de aangifte in maart 2020, inmiddels kan dit aantal dus alweer verder gegroeid zijn. Of juist afgenomen na de grote prijsstijgingen.

De meeste bitcoiners zijn lid van een gemeenteraad. Ook bij de politie, het ministerie van Defensie en de algemene openbare aanklager vindt je bitcoiners in Oekraïne. Er zitten ook mensen met BTC in het parlement.

Gegevens openbaar

Het is verstandig om aan zo min mogelijk mensen te vertellen hoeveel bitcoin je hebt. Toch moet je soms wel, als je tenminste je baan wil houden of geen ruzie wil krijgen met de lokale autoriteiten (zoals een belastingdienst).

De rijkste ambtenaar in bitcointermen is Vyacheslav Mishalov, hij is lid van de gemeenteraad van de stad Dnipro. Hij heeft volgens zijn aangifte 18.000 BTC in bezit. Op nummer twee staat Petro Lensky, hij zit momenteel in de Oekraïense ambassade in Vietnam.

Ook Lensky heeft een grote zak met bitcoin: 6.528 stuks om precies te zijn. Op nummer drie staat wederom een gemeenteraadslid. Alexander Urbansky heeft 5.328 BTC.

Volgens Opendatabot groeit het aantal ambtenaren met bitcoin gestaag. Hij ziet ook een groei in investeringen in andere tokens dan bitcoin.

Oekraïne en bitcoin

Oekraïne heeft naar verluidt nog geen volledige en duidelijk aanpak klaar staan voor bitcoin. Het land lijkt echter wel interesse te hebben in de mogelijke voordelen van BTC.

Een staatsbedrijf is bijvoorbeeld bezig met de optie om kernenergie te gebruiken om bitcoin te minen. Met steeds meer ambtenaren die direct of indirect baat hebben bij een positieve aanpak van BTC kan het mogelijk snel gaan. Zeker als een plan als dit goed uitpakt en winstgevend is.

Lees meer over:
oekraine

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...