‘Oekraïense centrale bank schorst hryvnia gebruik op cryptobeurzen’

De centrale bank van Oekraïne heeft recentelijk fiat-stortingen en opnames met de nationale valuta, de hryvnia, op cryptobeurzen tijdelijk opgeschort. Dit zorgt voor problemen bij verschillende cryptobeurzen. Gebruikers kunnen geen geld meer overmaken en ontvangen van cryptobeurzen in de lokale munt.

Cryptobeurzen zoals Binance en Kuna hebben officiële aankondigingen gedaan om investeerders te informeren over deze situatie. Michael Chobanian, de oprichter van de lokale cryptobeurs Kuna, erkent de problemen.

Chobanian benadrukt dat dergelijke regelgevende beslissingen geen invloed hebben op het ecosysteem van Bitcoin en voegde daaraan toe. Maar voor een bedrijf (beurs of broker) zorgt het wel voor problemen. Zijn beurs kan immers de diensten niet leveren die klanten gewend zijn.

'Oekraïense centrale bank schorst hryvnia gebruik op cryptobeurzen'

Binance heeft de problemen erkend en gebruikers aangeraden om gebruik te maken van peer-to-peer (P2P) diensten, zodat ze kunnen handelen op het platform. P2P-diensten stellen gebruikers in staat om crypto- en fiat-valuta’s rechtstreeks met elkaar uit te wisselen zonder dat daarbij een tussenpersoon zoals een bank nodig is.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...