Twee Britse banken blokkeren betalingen naar cryptobeurzen

Twee Britse banken blokkeren betalingen naar cryptobeurzen

De HSBC en de Nationwide Building Society zijn volgens Bloomberg de nieuwste grote banken in het Verenigd Koninkrijk die cryptogebruikers lastig vallen. Beide banken leggen een verbod op crypto-aankopen van hun klanten.

Blokkades

De stap volgt op een bericht van de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). Ze noemen cryptovaluta een investering met een hoog risico.

Volgens de berichtgeving heeft HSBC consumenten vorige maand verboden om crypto-aankopen te doen met hun creditcards. Volgens de bank nemen ze deze beslissing vanwege een duidelijk financieel risico voor klanten.

Ondertussen heeft Nationwide afgleopen donderdag naar verluidt een e-mail naar zijn klanten gestuurd om hen te informeren over de aankooplimieten voor crypto:

"We staan geen betalingen toe aan cryptobeurzen met een Nationwide creditcard […] Zowel u als ook mensen met oudere betaalkaarten kunnen de Nationwide creditcard niet meer gebruiken om cryptocurrency's te kopen."

Belangrijke notities is wel: het gaat hier dus om betalingen met creditcards. Voor andere betalingen met debetbetaalkaarten geldt een daglimiet van £5,000. Hierbij gaat het dus niet om een algeheel verbod.

Risico's en nog meer risico's

De Britse toezichthouder van de cryptomarkt ziet risico's vanwege de volatiliteite aard van de activa. Ook het gebrek aan goede regulering zorgt voor oplichting en andere illegale activiteiten, zo stelt de FCA.

En alsof dat nog niet genoeg is maken ze ook nog even de link tussen cryptocurrency's en criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld, drugshandel en terrorismefinanciering.

HSBC en Nationwise zijn niet de eerste Britse banken die moeilijk doen over crypto-aankopen. Starling Bank en Santander UK legden in november 2022 soortgelijke beperkingen op aan geldoverboekingen. Daarvoor was het al de beurt aan Lloyds, Barclays en RBS.

Vooral Binance moest het ontgelden als geblokkeerde ontvangende partij.

Daarnaast mag er ook niet zomaar meer reclame worden gemaakt door cryptobedrijven. Ze moeten daarvoor eerst een registratie krijgen bij de FCA.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Verenigd Koninkrijk bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan