Oekraïne maakt zich op voor legalisatie Bitcoin

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie introduceert een wetsvoorstel voor het legaliseren van bitcoin in het land. Het parlement stemde vandaag in met de plannen. Dat laat het land weten in een persbericht.

In de praktijk betekent dit onder andere dat cryptobeurzen zich officieel mogen vestigen in het land. Wereldwijd proberen steeds meer landen de industrie in regels te vangen, zo ook Oekraïne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het wetsvoorstel is er nog niet door, maar het land lijkt op weg naar duidelijke richtlijnen voor bedrijven en personen.

Bitcoin in de praktijk

In de praktijk betekent dit meer dan alleen de mogelijkheid om je in het land te vestigen als handelshuis. Ook kunnen banken ‘gewoon’ bankrekeningen verstrekken aan bedrijven in de industrie.

Ook wordt diefstal van bitcoin gezien als een misdaad als de nieuwe wet in gaat. Veel van dit soort zaken zijn momenteel nog een grijs gebied in Oekraïne.

Het land hoopt niet alleen op beurzen en brokers van eigen bodem, maar ook buitenlandse organisaties moeten voor Oekraïne kiezen. Wereldwijd liggen beurzen en brokers onder vuur. Er gelden steeds meer regels en beurswaakhonden laten steeds vaker van zich horen.

Als je als land een gunstig klimaat kunt creëren voor dit soort ondernemingen kun je investeringen aantrekken. Minister Oleksander Bornyakov benadrukt dat dit een belangrijke tool kan zijn om het ecosysteem rondom bitcoin in het land te verbeteren.

Hoe deze stappen uiteindelijk gaan uitpakken is onduidelijk. Wel is helder dat steeds meer landen regels optuigen waar bedrijven en instanties binnen de landsgrenzen rekening mee moeten houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoekraine

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...