Oekraïne ontving meer dan 35.000 donaties met cryptocurrency’s

Het Oekraïense leger opende op 27 februari verschillende adressen om cryptocurrency donaties mee te accepteren. Op het moment van schrijven staat het totaal op $20 miljoen in bitcoin en ether. Daarnaast is er nog met tal van andere tokens en cryptocurrency’s gedoneerd.

De analisten van Elliptic houden de geldstromen nauwkeurig in de gaten. Er werd voor minstens $9,4 miljoen aan bitcoin gedoneerd, $10,6 miljoen kwam uit de hoek van ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tienduizenden donaties

In totaal gaat het om meer dan 35.000 crypto donaties. De Oekraïners pakken alle kansen aan en opende recentelijk ook een donatieadres voor het netwerk van Polkadot. Opvallend genoeg doneerde de oprichter van dit netwerk, Gavin Wood, $5,8 miljoen van zijn tokens.

In onderstaande afbeelding zie je de huidige verhoudingen van donaties aan de Oekraïnse regering en andere organisaties.

Oekraïne ontving meer dan 35.000 donaties met cryptocurrency's

Niet onzichtbaar

Iedereen die bitcoin bezit, kan een transactie doen op het netwerk. Het protocol zelf maakt het niet uit of je een Rus, Oekraïner, Nederlander of koelkast bent. Buiten dat netwerk maakt dat echter wél uit, anno 2022.

Wanneer je bitcoin doneert aan dit soort doelen koppel je jouw transactie(geschiedenis) aan dit conflict. Wees je daarvan bewust als je overweegt geld te sturen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoekraine

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...