Oekraïne verbiedt bitcoin aankopen met eigen munt

Oekraïne verbiedt bitcoin aankopen met eigen munt

Oekraïne gaat het aankopen van bitcoin met hun lokale munt hryvnia verbieden. Inwoners van het land in oorlog mogen alleen bitcoin kopen met andere valuta zoals de dollar of euro. Bovendien is er een limiet van 100.000 UAH (~3.050 euro) per maand.

Het is de centrale bank van het land (NBU) die de maatregelen heeft aangekondigd. Bedoeld om extra vraag naar de lokale munt te voorkomen in oorlogstijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De centrale bank beschouwt bitcointransacties als 'quasi contante transacties'. Met deze beperkingen wil de overheid voorkomen dat er kapitaal het land uitstroomt. Sterker, ze betitelen deze transacties als "onproductieve kapitaaluitstroom waaronder investeringen in het buitenland die zijn verboden volgens de wet".

De wetswijzigingen is per direct ingegaan, zo meldt Cointelegraph. Commerciële banken hebben al meteen de wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft de PrivatBank, de grootste commerciële bank, al sinds medio maart aankopen van bitcoin met de lokale munt verboden.

Het nieuwe beleid is toch wel een verrassing omdat de regering Volodymyr Zelensky actief heeft gewerkt aan het legaliseren van cryptocurrency's. In maart ondertekende de president voor een raamwerk van regels om een lokale cryptomarkt te stimuleren.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin regulering oekraine

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties