Oliebedrijf gebruikt restproduct voor bitcoin (BTC) mining

Oliebedrijf gebruikt restproduct voor bitcoin (BTC) mining

Een olieproducent uit het Amerikaanse Utah heeft het nieuwe goud ontdekt. Wesco Operating zet het overtollige gas, een restproduct wat vrijkomt bij de olieproductie, om in elektriciteit. Die stroom gebruikt men om bitcoin te gaan minen.

Traditionele energiesector ontdekt bitcoin 

Het is steeds meer voorkomende activiteit onder olieproducenten in Amerika en elders. Ze investeren in datacenters vol met ASIC-machines om het volgende block in de ketting te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zodra je als miner het volgende block vindt, levert je dat momenteel 6,25 bitcoin op. Een slordige $250.000 per block, terwijl de kostprijs per block tussen de $30.000 en $50.000 afhankelijk van locatie, energie – en onderhoudscontracten et cetera.

Bitcoinmagazine.com baseert zich voor haar berichtgeving op de lokale Salt Lake Tribune, die woordvoerder Steve Degenfelder sprak.

Hij legt uit dat in plaats dat het overtollige gas normaliter afgefakkeld wordt, wat ook weer energie kost overigens.

Ze krijgen het gas simpelweg niet verkocht op de wereldmarkt, die kampt met een energieoverschot, mede door het bijpluggen van vele zon – en windparken in combinatie met het traditionele gas – en kolencentrales.

De ruwe olie die Wesco verwerkt wordt vooral gebruikt voor de zakelijke markt zoals de transportsector en industrie (voor het maken van verpakkingen bijvoorbeeld).

Maar door te investeren in een eigen bitcoin mining center, ontwikkelen ze een nieuwe businesstak. Sinds februari dit jaar heeft de onderneming géén gas meer afgefakkeld en het vrijgekomen bedrijfskapitaal aangewend voor het bouwen van hun datacenter.

Milieu

De staat Utah staat helemaal achter de strategie van een onderneming als Wesco omdat het de lokale industrie robuuster maakt en het beter is voor het milieu. Het afgefakkelde gas zou anders in de atmosfeer verdwijnen.

Onlangs maakte het olieconcern Black Rock Petroleum Company om maar liefst 1 miljoen mining rigs te gaan hosten. Amerika maakt sowieso een revival door op dit gebied. Door het verbod in China op bitcoin mining, is een substantieel deel van de Chinese industrie verhuisd of maakt plannen daa

Lees meer over:
Bitcoin mining Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties