Oliebedrijf uit Amerika wil 1.000.000 Bitcoin mining rigs hosten

De Black Rock Petroleum Company (BKRP) gaat zich vol storten op Bitcoin mining. Het olie- en gasbedrijf uit Nevada maakte gisteren bekend dat ze maximaal één miljoen mining rigs zullen faciliteren.

Enorme Bitcoin mining farm

Ze zijn een samenwerking aangegaan met Optimum Mining Host (OMH) voor het hosten en exploiteren van maximaal een miljoen 'Bitminers'. Deze zijn naar verluidt afkomstig uit China en worden nu geëxporteerd naar Canada. Optimum gaat deze rigs inzetten bij BKRP, verspreid over drie locaties in Alberta in Canada. Dit zijn plekken waar aardgas wordt uit de grond wordt gehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste 200.000 units worden gehost op een gloednieuwe plek. Onlangs maakte het bedrijf de overname bekend van de fabriek van Quirk Creek Gas bekend. Op korte termijn moeten er nog eens 300 duizend rigs bij komen, en op middellange termijn mogen er 500 duizend extra rigs bij komen, zodra de hostingcapaciteit daarvoor gereed is.

De contractduur is 24 maanden met een optionele verlenging van 12 maanden. OMH betaalt de elektriciteitskosten en ze zullen verschillende betalingstermijnen hanteren. Naar verluidt gaat het om ongeveer $55,55 per mining rig per maand.

Kosten voor onderhoud

OMH betaalt daarnaast ook kosten voor de hosting en het onderhoud van $60,00 per unit per maand. Voor de installatie, service, firmware-updates, onderhoud en reparatie van apparatuur brengt BKRP $50,00 per miner per maand in rekening. In het persbericht staan nog enkele andere kosten uitgewerkt, waaronder de kosten voor de ventilatie.

Zoltan Nagy, CEO van Black Rock vertelt in het nieuwsbericht dat het bedrijf zich wil meten een reeks met bekende beursgenoteerde bedrijven. Ze noemen de volgende namen: Riot Blockchain (RIOT), Marathon Digital (MARA) en Argo Blockchain (ARGO) en Genesis Digital Assets.

Met deze ontwikkeling neemt de Verenigde Staten in sneltreinvaart de mining industrie van China over. Eerder breidden HIVE, Greenidge en BIT Digital al flink uit in het Noord-Amerikaanse continent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining