On-chain analist Root voorspelt bitcoin bodem van 16.300 dollar

On-chain analist Root voorspelt bitcoin bodem van 16.300 dollar

De bitcoin koers heeft in het jaar 2022 vooral harde klappen moeten verwerken. Iedere keer dat de koers aan een opleving begon, duurde het niet lang voordat de volgende daling werd ingezet. Iedere daling bracht ons verder omlaag, totdat in juni de voorlopige bodem van 17.600 dollar werd bereikt. On-chain analist Root voorspelt nu op basis van zijn model dat de uiteindelijke bodem weleens op 16.300 dollar kan komen te liggen.

Nieuwe bodem in aantocht?

Het model van Root is gebaseerd op de zogenaamde "entity-adjusted Coin Days Destroyed" en het bijzonder is dat zijn model vanaf 2011 bijna perfect op de koersgeschiedenis van bitcoin past. Vrijwel iedere keer voorspelde het model - met de kennis van nu - de bodem van bitcoin tijdens bearmarkten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven geeft het model voor deze cyclus een bodem van 16.300 dollar, een getal dat we nog niet hebben aangetikt, maar waar we op dit moment wel redelijk dicht bij in de buurt zitten. Ook de voorlopige bodem van 17.600 dollar zit er niet ver vandaan.

Dit soort modellen zijn overigens niet betrouwbaar om een exacte bodem te voorspellen. Je kunt ze het beste gebruiken als extra tool om je in- en verkoopmomenten mee te bepalen. Niemand kan jou namelijk garanderen dat het model ook nu weer een perfecte voorspelling doet met de 16.300 dollar. Voor hetzelfde geld schieten we vanaf hier omhoog of zakken we nog een stuk verder dan de voorspelde bodem.

Federal Reserve is de baas

De Federal Reserve heeft afgelopen weekend nog maar eens laten zien wie de baas is. Nadat de belangrijkste centrale bank ter wereld bij monde van voorzitter Jerome Powell herhaalde dat de intentie om de Amerikaanse inflatie terug naar 2 procent te brengen, kregen de koersen het zwaar.

Ook de kans op een renteverlaging aan het begin van 2023, die eerder nog redelijk hoog werd ingeschat, lijkt nu behoorlijk van de baan te zijn. Sommige Fed officials hebben zelfs al de verwachting uitgesproken dat de rente eerst naar 4 procent moet, voordat we weer aan verlagingen kunnen denken.

On-chain analist Root voorspelt bitcoin bodem van 16.300 dollar

Op het moment van schrijven ligt de streefrente van de Federal Reserve op 2,25 tot 2,5 procent. Om die 4 procent te bereiken moet de Federal Reserve nog behoorlijke sprongen maken de komende periode. Alles bij elkaar vormt dat een scenario voor bitcoin dat er niet al te rooskleurig uitziet.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties