On-chain berichten op Ethereum onthullen liefdesverhalen, verliezen en scams

3119 totale weergaven
Ethereum - welke crypto kopen - nummer 12

Achter de biljoenen dollars aan transacties op de Ethereum blockchain zit een bijna bodemloze put met onverwijderbare on-chain berichten. Van mensen die hackers bedelen om hun gestolen fondsen terug te sturen tot hopeloze romantici die hun ex-geliefden om een tweede kans vragen.

Prachtig en duister tegelijk

“Het is een wonderlijk donkere en prachtige plek tegelijkertijd. Criminaliteit, hacks, liefdesbrieven. Het is er allemaal te vinden”, aldus Croissant ETH.

Croissant zegt dat hij door ruim 1,5 miljoen berichten heeft gezocht op de blockchain van Ethereum. In één van de berichten probeerde iemand zelfs zijn ex-geliefde te bereiken, die hem op meerdere platforms had geblokkeerd.

“Het voelt idioot om je op deze manier te bereiken, maar wat kan ik anders doen. Ieder moment sinds je mij blokkeerde voelt als een eeuwigheid, terwijl ik wacht tot jij mij hopelijk deblokkeert en een berichtje stuurt […] ‘Wil je me alsjeblieft een tweede kans geven?'”

Een ander bericht laat een weduwe zien – die claimt dat ze $500.000 aan Wrapped Ethereum had gekregen van haar recent overleden echtgenoot – maar deze per ongeluk naar een drainer-adres had gestuurd, om vervolgens de scammer te smeken het terug te sturen.

Je kunt Croissant niet ontzeggen dat het inderdaad om een hoop interessante verhalen gaat.

Ook positieve verhalen

Er zijn ook positieve verhalen te vinden op de blockchain van Ethereum. Zo was er een whale die 0,5 Ethereum (ter waarde van $965) stuurde naar iemand om zijn of haar zieke kind te helpen.

“Heel erg bedankt. God, ik ben aan het huilen. Dankjewel voor je hulp. Je weet niet hoeveel dit voor mij betekent. Veel gezondheid en geluk met alles”, aldus de ontvanger.

Iemand anders schreef een gedenkbericht voor “John Doe”, die werd beschreven als een fervent reiziger en wiskundeleraar.

Weer iemand anders schreef een bericht om zijn vriendin te leren hoe ze een on-chain bericht moet schrijven. Waarschijnlijk maakt zij nu onderdeel uit van de crypto-gemeenschap.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....