Onchain-data: bitcoin investeerders kopen bij ondanks macromalaise

Bitcoin wordt nog steeds bijgekocht ondanks de onzekere macro-omstandigheden, zo blijkt uit cijfers van CryptoQuant. Het zijn de lange termijn investeerders, die hun btc 5 maanden of langer vasthouden, die beetjes bijkopen. Sommige analisten vinden dan ook dat de grootste cryptomunt in de $20.000-zone ondergewaardeerd is.

Puell Multiple

De Puell Multiple indicator is ontworpen door David Puell, en is een manier om de winstgevendheid van miners te meten. Deze deelt de waarde van alle nieuw gedolven BTC door
het gewogen gemiddelde van het afgelopen 12 maanden. De uitkomst is een
getal tussen de 0 en 1. Hoe lager het getal, hoe verlieslatend de miners zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige waarde van deze tool is 0.5, en dat is een zogenaamde groene zone voor investeerders die voor de lange termijn aan bitcoin willen vastzitten als investering. Analisten wijzen erop dat deze metric medio 2020 eerst in deze groene zone kwam, ging consolideren om daarna weer een nieuwe all-time high van $69.000 te schrijven.

Onchain-data: bitcoin investeerders kopen bij ondanks macromalaise
bron: CryptoQuant

Kortom, nieuw gedolven bitcoin zijn momenteel ondergewaardeerde ten opzichte van het jaargemiddelde, vanwege de groene zone. Vandaar dat er onder miningbedrijven (ogenschijnlijk) minder bereidheid is om munten te verkopen.

Analisten van CryptoQuant waarschuwen wel dat een prijsbodem “nog lang niet” bereikt is. Ze wijzen naar de slechte arbeidsmarktcijfers uit Amerika en de blijvend hoge inflatie door de opgelopen energieprijzen. Het ligt ook voor de hand dat het beleid van de Federal Reserve niet gaat bijdraaien, zo verwachten analisten. Dat vergroot de angst op de markt.

Uit de weekrapportage van de Bitfinex exchange blijkt dat het aantal bitcoin wallets fors aan het groeien is. Het aantal bitcoin dat voor langer dan 5 maanden wordt vastgehouden, is 12,92 miljoen bitcoin. 60% daarvan heeft al ruim één jaar niet meer bewogen. Ook het aantal adressen met tussen de 1-10
bitcoin is ongeveer 750.000 en stijgt.

De analisten concluderen dan ook: ‘Deze aanhoudende
accumulatie van bitcoin in de huidige bearmarkt toont een rotsvast vertrouwen van lange termijn beleggers in bitcoin’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...