Onderzoek: bitcoin kopen in China? Gebruik stablecoin Tether USDT

Nieuws uit China: Chinezen kopen hun bitcoin vooral via stablecoin Tether USDT. Dat meldt de Chinese nieuwssite cnLedger via Twitter. De handel gaat vooral via over-the-counter deals buiten China overigens. Gevolg is dat de prijs van Tether even boven de één dollar uitkwam, opmerkelijk voor een stablecoin gekoppeld aan de dollar.

Bitcoin kopen in China? Dat gaat via Tether USDT

In China geldt een verbod op het kopen van bitcoin en tokens via Initial Coin Offerings. Wel is het blijkbaar mogelijk om aan BTC te komen via over-the-counter-deals. Deze OTC-deals worden buiten de cryptobeurzen gesloten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De enige manier om bitcoin te kopen via fiat geld is via Tether USDT. 1 Tether kost ze 7 Chinese yuan (CNY). Dit terwijl één Amerikaanse dollar gelijk staat een 6.7 CNY.

Het is onduidelijk van welke cryptobeurzen de Chinese belegger gebruikt maakt. Huobi en OKEx zijn naar verluidt populaire beurzen, beiden hebben vestigingen in Hong Kong. De beurs met het grootste BTC-USDT volume is de onbekende beurs Fcoin.

Chinees geld naar bitcoin (BTC)

De marktkapitalisatie van USDT is ruim $2,1 miljard. Het handelsvolume van USDT zou rond $18 miljard liggen, hoewel dit geen geverifieerde data zijn.

Onlangs kwam in het nieuws dat ca. 96% van het handelsvolume “nep” is. Die onderzoeksresultaten zijn ook van toepassing op de beurzen waar Tether voornamelijk wordt verhandeld.

Meer Chinees geld naar bitcoin

Eerder werd bekend dat in maart dat er meer Chinees geld naar de cryptomarkt vloeit. Aanvullende data van Coinlib laat zien dat er afgelopen etmaal ruim $125 miljoen en $72 miljoen in Chinese yuan in respectievelijk bitcoin en ethereum gestoken.

De huidige koers van bitcoin op moment van schrijven is $5.172.

Lees meer: Bitcoin deze week meest populaire zoekterm in China

Bron: Bitcoinist

Meer crypto nieuws

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCChina

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...