Onderzoek: 87% van bitcoin beleggers gaat bijkopen ondanks koersdip

Onderzoek: 87% van bitcoin beleggers gaat bijkopen ondanks koersdip

Het sentiment van bitcoin beleggers is positiever dan ooit ondanks de recente dip van de koers. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van bitcoin bedrijf Voyager Digital, waarover Business Insider bericht.

De afgelopen maand mei was met een correctie van 38% één van de slechtste maanden ooit met betrekking tot de prijs. De munt halveerde meer in waarde, nadat er een stroom aan negatief nieuws op gang kwam. Met angst en paniek (fear, uncertainty & doubt oftewel FUD) in de markt tot gevolg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Desondanks is het vertrouwen onder investeerders in het digitale goud naar recordhoogtes gestegen.

De bitcoin prijs in euro's:

Bitcoin beleggers hebben vertrouwen 

Voyager Digital is een handelsplatform dus men heeft als bedrijf er ook belang bij dat er vertrouwen is in de markt. Want zodra beleggers positief gestemd zijn, dan gaan ze meer handelen. Meer handelsvolume leidt tot meer inkomsten voor tussenpersonen zoals Voyager.

Dus het bedrijf die de enquête heeft afgenomen, is ook een belanghebbende.

Voyager hield het online onderzoek onder haar klanten, wat handelaren zijn in bitcoin en andere cryptocurrency's. Hieruit bleek dat 81% van de respondenten meer vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin dan eerst, zelfs na de crash in april en mei.

Maar liefst 87% van de respondenten is van plan om meer te kopen in het volgende kwartaal. Dit is iets meer dan de 80% die hetzelfde zei aan het begin van dit jaar.

Bitcoin ETF

Opvallend is dat bijna 9 van de 10 respondenten verwacht dat in het derde kwartaal een bitcoin ETF door de Securities & Exchange Commission (SEC) zal zijn goedgekeurd. Alhoewel er een record aantal aanvragen op goedkeuring aan het wacht zijn, lijkt het niet erg waarschijnlijk.

De SEC heeft vandaag laten weten bitcoin regulering dit jaar niet als prioriteit te zien.

Enkele andere resultaten uit het onderzoek:

  • 87% verwacht meer bitcoin bij te kopen in het komende kwartaal dat in juli 2021 begint
  • 39% verwacht een bitcoin prijs tussen de $56.000 en $70.000 dollar aan het einde van het derde kwartaal
  • 28% is wat minder bullish en verwacht dat de prijs tussen de $41.000 en $55.000 zal blijven

De CEO van Voyager Digital, Steve Ehrlich, laat weten dat het stijgende vertrouwen in de bitcoin markt motiverend werkt. Volgens Ehrlich laten de resultaten van de enquête zien dat dat de meeste investeerders de crash als een kans zien en niet het einde.

‘Het feit dat de grote meerderheid van onze respondenten meer vertrouwen in de toekomst van cryptovaluta hebben laat zien dat de volatiliteit in mei een koopkans is', zo laat Ehrlich weten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin sentiment bullmarkt FUD

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties