Onderzoek ING naar cryptovaluta’s: Interesse zal verdubbelen
Onderzoeksbureau Ipsos heeft namens ING Bank B.V. onderzoek uitgevoerd naar de perceptie van cryptovaluta’s. Daarbij zijn 15 landen meegenomen in Europa, de VS en Australië. Per land werden zo’n 1.000 mensen ondervraagd, behalve Luxemburg (500). Het totaal aantal respondenten kwam uit op 14.828.
Verdubbeling
De interesse in crypto’s zal volgens het onderzoek, dat in maart werd uitgevoerd, gaan verdubbelen. Slechts negen procent van de correspondenten heeft op dit moment zelf cryptovaluta’s. 25 procent van hen verwacht echter in de toekomst wel in crypto’s te investeren.
Het hoogste percentage crypto-eigenaren kwamen de onderzoekers tegen in Turkije. Daar bezit liefst 18 procent van de respondenten digitale valuta. Het laagste percentage treffen we aan in Luxemburg, waar de teller op 4 procent staat. Nederland staat met 7 procent onder het Europese gemiddelde van 9 procent eigenaarschap.
Volgens het onderzoek van Ipsos en ING, heeft 66 procent van alle Europeanen ooit van cryptovaluta’s gehoord. Waarbij zij crypto’s vaak als een risicovollere investering zien dan fiatgeld, vastgoed of de beurs.
Grote groep zeer optimistisch
35 procent is het ermee eens dat crypto de toekomst is van online geld besteden. In turkije ligt dat aantal zelfs op meer dan 50 procent. 35 procent is bovendien ook op de semi-korte termijn zeer optimistisch. Dat percentage verwacht namelijk dat cryptovaluta’s de komende 12 maanden in waarde zal gaan stijgen. Mannen in Europa blijken verder een grotere interesse te hebben dan vrouwen. 13 procent van de eigenaren is man tegen 6 procent vrouw. Daarbij is de grootste groep eigenaren (16 procent) tussen de 25 en 34 jaar.
Ook opvallend: Nederland is het land waarbij de meeste respondenten, 44 procent, aangeven nooit in crypto’s te investeren. Het Europees gemiddelde ligt op de 29 procent die dat nooit van plan zijn. Het onderzoek zal meerdere keren per jaar herhaald gaan worden, zodat de interesse in blockchain en cryptovaluta’s uitvoerig in kaart kan worden gebracht.
Bron: ING
Foto: Flickr
Inschrijven nieuwsbrief