Onrust in Amerika: onderzoek van SEC naar Kraken, Coinbase reageert op geruchten

599 totale weergaven

Kraken wordt onderzocht door Amerikaanse toezichthouders. Volgens Bloomberg is het bedrijf verwikkeld in een onderzoek over het verkopen van niet-geregistreerde effecten.

Naar verluidt is de Securities and Exchange Commission (SEC) dichtbij een schikkingsregeling. Het is nog niet duidelijk of Kraken ook daadwerkelijk schuldig is. Het gaat hier om de verkoop van tokens of crypto die je kunt kwalificeren als een effect.

Veel beurzen in de industrie bieden een hele hoop tokens aan die mogelijk vallen onder (lokale) effectenwetten. Tegelijkertijd lijken dit soort zaken vooral te eindigen in schikkingen. Het heeft niet veel te maken met bitcoin, wel met de industrie als geheel.

Geruchten

Er gaan ook hardnekkige geruchten over mogelijke stappen tegen het staking model. Dit is nogal een breed begrip geworden, maar het kan ook flink mis gaan. Staking vind je niet op het netwerk van bitcoin zelf. Wel bieden tal van andere tokens dit aan op hun netwerk. En dienstverleners maken daar gebruik van.

Na de onrust in de industrie in 2022 lijkt 2023 een jaar waar topdirecteuren van cryptobeurzen zich extra zorgen moeten maken om nieuwe regels/richtlijnen. Eerder kreeg Coinbase al een boete in Nederland.

Staking is een proces in de cryptocurrency-wereld waarbij een gebruiker hun cryptovaluta opzij zet als onderpand voor het helpen bevestigen van transacties op een blockchain-netwerk. Hierdoor verdienen ze beloningen in de vorm van nieuwe tokens of een deel van de transactiekosten. Het staken vereist meestal dat de gebruiker hun tokens voor een bepaalde periode vasthoudt. Dat laatste is precies iets waar regelgevers over kunnen vallen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...