Ontwikkelingen Ripple Rechtszaak op de hielen van mega deal laat XRP Koers onbewogen – wat gaat Ripple doen?

Er heerst nog altijd veel onzekerheid rondom Ripple en de XRP koers nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) in hoger beroep is gegaan tegen de eerdere uitspraken in de Ripple rechtszaak.

Door dit beroep nam het optimisme onder investeerders, dat in eerste instantie nog zorgde voor aanzienlijke stijgingen, snel af en de koers van XRP heeft het sindsdien moeilijk. Toch is de koers in staat geweest om zich te stabiliseren boven het $0,50 niveau en dit komt mede doordat Ripple niet stil heeft gezeten en zich blijft ontwikkelen.

SEC in Hoger Beroep Tegen Uitspraak Rechter

De voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft opnieuw aangeven wat het belang is van een hoger beroep tegen de uitspraken van rechter Analisa Torres. In juli werd duidelijk dat de rechter had besloten dat XRP geen effect is op het moment dat de token aan particuliere investeerders wordt verkocht. Dit werd gezien als een (gedeeltelijke) overwinning voor Ripple en traders begonnen massaal XRP tokens te kopen, met als gevolg dat de koers van XRP bijna verdubbelde in waarde.

Ontwikkelingen Ripple Rechtszaak op de hielen van mega deal laat XRP Koers onbewogen - wat gaat Ripple doen?
Gary Gensler, Hoofd US securities and exchange commission (SEC)

Nu, anderhalve maand en een hoger beroep later, bevindt de koers van Ripple zich net boven de $0,50 en lijkt die initiële stijging al lang verleden tijd. De SEC heeft er alles aan gedaan om de initiële beslissing van de rechter ongedaan te maken en maakte al vrij snel bekend dat het in hoger beroep wilde gaan. Rechter Analisa Torres gaf de SEC toestemming om hun zaak te beargumenteren en gaf Ripple tot 1 september de tijd om hierop in te gaan.

Deze beslissing zorgde dus voor onzekerheid binnen de Ripple community en de koers kreeg het al snel moeilijk. Van een piek van bijna $1 in juli daalde de koers al snel richting het huidige niveau van $0,50. De koers van XRP bevindt zich op dit moment op $0,5004, een daling van 0,71% over de afgelopen 24 uur. Door de legale onzekerheid heeft XRP het zwaar tijdens de crypto crash en daalde het al met meer dan 20% over de afgelopen 30 dagen, bijna dubbel van wat de andere grote cryptos zoals Bitcoin en Ethereum deden.

XRP Koers Grafiek
Bron: CoinMarketCap

Toch is de koers van XRP al meer dan een week in staat geweest om boven het niveau van $0,50 uit te blijven. De bulls van XRP werken hard maar Ripple zelf zit ook niet stil.

Mega Deal Stabiliseert XRP Koers

Dat de koers van XRP stand weet te houden boven de $0,50 is mede te danken aan Ripple zelf. Het bedrijf heeft niet stilgezeten en is actief bezig geweest om zich verder te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Ripple rondde onlangs een mega deal af en nam Fortress Trust over voor $250 miljoen. Fortress Trust is een financieel instituut dat financiële en technische Web3 infrastructuur aanbiedt. Met deze overname bemachtigt Ripple ook de Nevada Trust licentie, waarmee Ripple dus ook zijn jurisdicties uitbreidt. Het crypto platform heeft ook al licenties in Amerika en Singapore.

Fortress Trust
Bron: Fortress Trust

De activiteit van Ripple is genoeg geweest om de koers te stabiliseren boven het $0,50 niveau, maar het is nog niet genoeg geweest om een herstel te starten. De legale onzekerheid samen met de recente crypto crash hebben de nodige onzekerheid opgewekt bij investeerders en het is nog maar de vraag of en wanneer de XRP koers een aanzienlijke stijging door kan maken. Om deze reden zullen investeerders er dus goed aan doen om hun portfolio te diversifiëren met tokens die op de kortere termijn winsten kunnen realiseren. Een aantal van de beste crypto van dit moment zijn de van Bitcoin BSC en Wall Street Memes.

Bitcoin BSC (BTCBSC)

Bitcoin BSC is een gloednieuw alternatief voor Bitcoin en wist in korte tijd al snel de aandacht van investeerders te winnen. In korte tijd wist de presale al meer dan $700.000 op te halen, een bevestiging van het vertrouwen dat de community heeft in deze nieuwe utility token.

Bitcoin BSC is ontwikkeld op de BNB Smart Chain en brengt hierdoor meerdere voordelen met zich mee. Allereerst biedt het snellere en goedkopere transacties aan in vergelijking met Bitcoin. Daarnaast is Bitcoin BSC in staat om een staking mechanisme te introduceren waardoor gebruikers in staat zijn om een passief inkomen te genereren.

Bitcoin BSC Staking Dashboard

Ondanks dat de presale onlangs pas begonnen is, kunnen gebruikers nu al hun tokens staken. Op het staking dashboard van Bitcoin BSC is live te zien dat er al meer dan 425.000 tokens vastgezet zijn tegen een jaarlijks rentepercentage van 618%. Voor de staking beloningen heeft Bitcoin BSC ongeveer 69% van zijn token voorraad apart gezet. In totaal heeft Bitcoin BSC net als Bitcoin een maximum token voorraad van 21 miljard.

Tokens kosten $0,99 per stuk tijdens de presale en hierdoor wordt de $BTCBSC token gelist met een initiële market cap van $6,063 miljoen. Tokens zijn te koop middel ETH, USDT en BNB op de officiële presale site van Bitcoin BSC.

Bezoek Bitcoin BWSSC Presale hier

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is een nieuwe meme coin die al snel erg populair is geworden in de crypto markt. Met een presale die al meer dan $25 miljoen heeft opgehaald is er duidelijk de nodige interesse in de $WSM token.

Wall Street Memes is een community van particuliere investeerders die het samen opnemen tegen de grote financiële instituten van Wall Street. Door de introductie van de $WSM token is deze community nu ook relevant geworden voor de crypto wereld.

Wall Street Memes presale

Wall Street Memes heeft meer dan 1 miljoen leden over zijn verschillende social media kanalen en dit is een van de redenen dat experts verwachten dat de token een mooie toekomst tegemoet gaan. Het platform heeft ook aangegeven dat het gelist gaat worden op een tier-1 exchange, iets wat vrijwel altijd samengaat met een aanzienlijke stijging in koers waarde.

$WSM tokens zijn nog maar beperkte tijd te koop voor de presale prijs van $0,0337 voordat de token geslit gaat worden op exchanges. Tokens zijn te koop op de presale website van Wall Street memes middels ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Wall Street Memes Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...