‘Ook bitcoin mining bedrijf Iris Energy in geldnood’

De malaise in de mining markt is nog niet voorbij. Na problemen bij Core Scientific, Compute North en en Argo Blockchain, mogen we weer een naam toevoegen aan de lijst met noodlijdende mining bedrijven. Deze keer: Iris Energy.

Bitcoin mining

Iris Energy is een mining bedrijf dat zich richt op de infrastructuur voor datacentra. Ze willen mining farms van stroom voorzien door toegang te krijgen tot ongebruikte of volop aanwezige hernieuwbare energie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu worden ze echter geconfronteerd de de gevolgen van de prijsdaling van bitcoin en de toenemende rekenkracht.

Dinsdag maakte Iris Energy details bekend over haar relatie met NYDIG. Het gaat daarbij om de regelingen omtrent fondsen. NYDIG is een geldschieter voor bitcoinbedrijven – naast nog een heleboel andere bitcoin-gerelateerde diensten en producten. Iris Energy kon bitcoin miners kopen met het geld van NYDIG.

Nu zijn er echter problemen met sommige miningtakken van het bedrijf. Volgens Iris Energy werken sommige SPV’s niet naar behoren. Dit staat voor Special Purpose Vehicles, wat neer komt op een aparte entiteit bínnen een bedrijf.

Nu staat Iris voor de uitdaging om de schulden aan de geldschieter te betalen.

Geldtekort

Iris verklaart dat er nog een schuld van $104 miljoen moet worden afbetaald. Deze schulden staan op naam van drie SPV’s die door het bedrijf worden gefinancierd. Ze moeten ook nog eens $7 miljoen aan rente betalen per maand.

Momenteel maken ze echter maar $2 miljoen per maand aan winst, aldus Bitcoinist. De verwachting is dat Iris Energy voor het einde van 2022 door al haar reserves is.

Eerder werd al bekend dat het Australische bedrijf $71 miljoen ophaalde door 19.800 S19j Pro’s in te leggen als onderpand voor leningen.

Volgens schattingen is de rekenkracht van Iris maar liefst 3,6 EH/s. Dat is ongeveer 1,4% van de totale rekenkracht.

Zogezegd zitten ook Core Scientific, Argo Blockchain en Compute North in geldproblemen. De tendens is dat miners het moeilijk hebben, zoals je eerder al op Bitcoin Focus in een analyse kon lezen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining