Aandeel van grootste bitcoin miner daalt met 75%

Bitcoin miner Core Scientific zit in ernstige financiële problemen. Het bedrijf uit Texas heeft net genoeg geld in kas om dit jaar het bedrijf te runnen, zo blijkt uit een bekendmaking bij de Securities & Exchange Commission.

Core Scientific is het grootste beursgenoteerde miningbedrijf ter wereld. De aandelenkoers van het bedrijf voorspelt weinig goeds.

Aandeel van grootste bitcoin miner daalt met 75%

Het miningbedrijf is zwaar geraakt door de gedaalde bitcoin prijs, een correctie van 70% afgelopen twaalf maanden. Bovendien zijn de energielasten sterk gestegen en neemt de onderlinge concurrentie tussen miners op het netwerk toe, want zowel de rekenkracht en de moeilijkheidsgraad is ook gestegen. Daarbovenop komt ook nog een rechtszaak tegen cryptobank Celsius.

Celsius, dat momenteel onder curatele staat, investeerde in juli 2021 54 miljoen dollar in Core Scientific omdat ze een positie op de miningmarkt wilde innemen.

Core Scientific is inmiddels in een rechtszaak verwikkeld met Celsius. Ze beweren dat Celsius nog steeds 5,4 miljoen dollar is verschuldigd vanwege hostingdiensten voor Celsius Mining. Volgens Celsius zijn ze niet aansprakelijk en worden ze vanwege hun faillissementsstatus binnen chapter 11 beschermt tegen procedures van schuldeisers.

Het is een optelsom aan problemen waardoor het water tot aan de lippen komt. Het management heeft een aantal reddingsplannen klaarliggen, zoals het aantrekken van vreemd vermogen of het aangaan van een lening. Het is de grote vraag of die oplossingen op tijd komen.

Lees meer over:
minermining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...