BlockFi wil beginnen met een Bitcoin futures ETF

BlockFi wil een bitcoin futures exchange traded fund (ETF) aanbieden in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een filing die is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin ETF voor BlockFi

Het bedrijf is een zogenoemd lending platform. Je kunt er bitcoin stallen en lenen tegen rente. Een ouderwetse bank in een nieuw jasje dus. Ze zijn de nieuwste partij die meedoet aan een race voor de eerste Amerikaanse ETF.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens verschillende analisten gaat de eerste ETF deze maand het daglicht zien. Met een ETF kan men investeren in een activaklasse middels een financieel instrument. De investeerders hoeven niets met de onderliggende asset, in dit geval bitcoin, te doen.

BlockFi wil beginnen met een Bitcoin futures ETF

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond, liet eerder al doorschemeren dat de op futures gebaseerde Bitcoin ETF er binnenkort aan zit te komen. Een échte ETF met fysieke Bitcoin uit de spotmarkt laat nog langer op zich wachten.

ETF-analisten van Bloomberg zijn erg hoopvol over een goedkeuring vanuit de SEC in oktober. Zij zien in vier indieningen groot potentieel. BlockFi zou de vijde kunnen zijn, maar waarschijnlijk komt deze filing net te laat.

Ze moeten het met de futures ETF opnemen met ProShares, Valkyrie, Invesco, VanEck en Galaxy en Advisorshares.

 

Fonds met Bitcoin futures

De BlockFi Bitcoin Strategy ETF wil worden geregistreerd onder de Investment Company Act van 1940. Het fonds wil beleggen in cash verrekende futurescontracten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

"Het fonds streeft ernaar te beleggen in bitcoin futures, zodat de totale waarde van de bitcoin waaraan het fonds economisch is blootgesteld, gelijk is aan ongeveer 100% van het nettovermogen van het fonds."

BlockFi wil zijn Bitcoin Strategy ETF op de Cboe BZX Exchange noteren. Ze worden daarbij ook geadviseerd worden door Exchange Traded Concepts.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFfutures