Bloomberg analist ziet grote kans voor Amerikaanse Bitcoin ETF in oktober

Bloomberg analist ziet grote kans voor Amerikaanse Bitcoin ETF in oktober

Een bitcoin exchange-traded fund (ETF) is al jaren een veel besproken onderwerp in Amerika. Analist Eric Balchunas schat de kans dat dit in oktober gaat gebeuren in op 75%.

Een ETF wordt ook wel een indextracker genoemd. Het is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het doel is simpel: zo nauwkeurig mogelijk de prijs van bitcoin volgen. Dit biedt beleggers de kans om mee te doen in het speculeren op de prijs van bitcoin zonder zelf BTC te hoeven kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Optimisme

Tot nu toe zijn alle aanvragen voor dit soort bitcoin fondsen op niets uitgelopen in Amerika. Inmiddels lopen er meer dan tien aanvragen en zijn er tientallen afgewezen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Bedrijven zetten vaak eerst in op een ETF met bitcoin als onderpand, maar een aanvraag voor een ETF op basis van futures heeft waarschijnlijk meer kans van slagen.

De nieuwste aanvragen op basis van futures hebben volgens Balchunas de meeste kans. Met name de varianten die zich richten op de futures bij CME (Chicago Mercantile Exchange) zouden veel kans maken.

Als er een fonds de kans krijgt, dan is het draaiboek bekend en zullen er allicht snel meer volgen.

Bitcoin ETF

Buurland Canada heeft inmiddels verschillende fondsen die wel goedkeuring krijgen, maar de Verenigde Staten blijft voorlopig zonder een bitcoin ETF.

In 2017 werden futures voor bitcoin officieel goedgekeurd, en die markt is populair. Futures zijn een populair beleggingsproduct bij professionele beleggers waarmee twee partijen een contract aangaan voor een bepaalde afloopdatum en prijs. In het geval van BTC kun je dus speculeren op de toekomstige prijs.

Dit soort futures kunnen mogelijk de basis vormen voor de eerste goedgekeurde bitcoin ETF in de VS. Volgens sommige analisten is het makkelijker om goedkeuring te krijgen voor een ETF gebasseerd op futures. Voor deze constructie hoeven er geen echte bitcoin te worden gekocht als onderpand.

Of, hoe en wanneer er uiteindelijk goedkeuring wordt gegeven is simpelweg nog niet bekend. De Amerikaanse toezichthouders stellen besluiten over aanvragen vaak uit, er zijn er ook al tientallen afgewezen.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties