Op deze dag kunnen ethereum ETF’s eindelijk hun debuut maken

2467 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) laat inmiddels al weken op zich wachten. Het geduld van de crypto-gemeenschap lijkt nu eindelijk te worden beloond, aangezien het langverwachte debuut nu zeer nabij lijkt. Analisten zijn druk bezig met speculeren over de exacte datum van de langverwachte gebeurtenis en schudden elkaar nu de hand.

Ethereum ETF-lancering nu echt dichtbij

Het is al bijna zeven weken geleden sinds de historische goedkeuring van Ethereum spot ETF’s in de Verenigde Staten. Op donderdag 23 mei keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle acht 19b-4 aanvragen goed voor Ethereum ETF’s, wat een eerste en cruciale stap markeert in het lancering proces.

De andere horde die genomen moet worden om een nieuw financieel product op de markt te brengen, is de goedkeuring van de zogenaamde S-1 registratieformulieren. De afgelopen weken zijn de ETF-uitgevers en de toezichthouder hier intensief mee bezig geweest, en een overeenstemming lijkt spoedig bereikt te worden.

De SEC heeft tot twee keer toe feedback verschaft aan de uitgevers over de ingediende S-1 formulieren, waarna er werd gesleuteld aan het papierwerk. Twee weken geleden had de SEC voor het laatst commentaar gegeven, en een deadline van 8 juli vastgesteld voor de gewijzigde aanvragen. 

Afgelopen maandag had de SEC keurig al het papierwerk ontvangen, waardoor het balletje nu weer bij de financiële waakhond is komen te liggen.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zal er nog een laatste ronde met updates plaatsvinden waarbij de uitgevers hun vergoedingen zullen toevoegen aan de overige details van hun fondsen. Deze laatste stappen zullen volgens de expert niet veel tijd in beslag nemen. Balchunas en zijn collega James Seyffart beschouwen 18 juli als de meest waarschijnlijke lanceringsdatum.

Nate Geraci, president van de ETFStore, is het eens met de analisten aangezien hij vorige week al op X schreef een lancering te verwachten in de week van 15 – 19 juli.

Veel interesse in ETH-fondsen

Na weken wachten kan de beursintrede van de eerder goedgekeurde Ethereum spot ETF’s niet snel genoeg komen voor menig crypto-enthousiast. De interesse in de aanstaande beursfondsen lijkt groot te zijn. Eerder deze week kon je nog in het Ethereum nieuws lezen dat een recente enquête van Grayscale toont dat bijna 25% van de Amerikaanse kiezers aangeeft eerder in ETH te investeren als er spot ETF’s beschikbaar zouden zijn.

Een Ethereum spot ETF biedt een gereguleerd en toegankelijk beleggingsproduct waarmee investeerders direct vanuit traditionele beleggingsrekeningen indirect in Ethereum kunnen investeren. Investeerders kunnen hiermee blootstelling tot Ethereum verkrijgen, dat wordt aangekocht als onderpand voor het fonds, zonder zich druk te hoeven maken over de opslag en het beheer ervan.

Wil jij voor het goedkeuren van de Ethereum ETF deze coin aankopen? En meeliften op een mogelijke groei? Koop dan ETH via OKX.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd