Bijna 25% van de Amerikaanse kiezers wil investeren in Ethereum Spot ETF’s

5774 totale weergaven
Ethereum ETF

De verkiezingen van 2024 in de Verenigde Staten naderen en naast de gebruikelijke onderwerpen is er een nieuw gespreksthema: cryptocurrency. Een recente enquête toont aan dat veel mensen interesse hebben in Ethereum, vooral met de verwachte lancering van Ethereum spot ETF’s deze maand.

Rapport van Grayscale toont interesse in Ethereum ETF

Dit rapport is opgesteld door Grayscale, een bekend bedrijf voor digitaal vermogensbeheer, en uitgevoerd door Harris Poll. Het onderzoekt wat Amerikaanse kiezers belangrijk vinden in dit verkiezingsjaar. Dit rapport is een vervolg op een enquête van november vorig jaar en kijkt naar eventuele verschuivingen in de prioriteiten van de kiezers.

Het rapport laat zien dat veel kiezers geïnteresseerd zijn in Ethereum. Bijna 25 % van de kiezers geeft aan dat ze eerder in Ethereum zouden investeren als er Ethereum spot ETF’s beschikbaar zouden zijn.

Huidige status van Ethereum spot ETF’s

De eerste Ethereum spot ETF’s werden oorspronkelijk verwacht in de eerste week van juli. Echter, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de lancering uitgesteld.

De SEC heeft om nieuwe inzendingen van de S-1 formulieren van ETF-uitgevers gevraagd, die nu voor 8 juli moeten worden ingediend. Dit betekent dat de lancering waarschijnlijk wordt uitgesteld tot minstens half juli.

Houding tegenover crypto verandert

De enquête laat een bredere acceptatie van cryptocurrency’s onder de kiezers zien. Bijna de helft van de respondenten overweegt nu om cryptocurrency’s aan hun beleggingsportefeuille toe te voegen.

Dit is een aanzienlijke stijging in vergelijking met de vorige enquête, waarin minder dan 40 % interesse toonde. Dit wijst op een sterke toename in enthousiasme voor crypto sinds vorig jaar.

Kortom, hoewel de belangrijkste zorgen van de kiezers grotendeels hetzelfde blijven, is hun interesse in cryptocurrency’s, vooral Ethereum, sterk toegenomen. Deze trend suggereert dat de komende verkiezingen sterk beïnvloed kunnen worden door cryptocurrency gerelateerde kwesties. Dit zou de verkiezingen van 2024 zelfs tot de eerste ‘Crypto Verkiezing’ van de VS kunnen maken.

Lees meer over:
Ethereum ETFverkiezingen

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd