Openai en blockchain: hoe voice AI de industrie kan veranderen

476 totale weergaven

OpenAI’s Advanced Voice Mode brengt een nieuw interactieniveau naar ChatGPT, en de implicaties voor blockchaintechnologie zijn immens, vooral in het vereenvoudigen van gedecentraliseerde betalingen en apps.

OpenAI lanceert geavanceerde spraakmodus

OpenAI lanceerde onlangs zijn Advanced Voice Mode (AVM), ontworpen om natuurlijkere steminteracties te bieden met ChatGPT. Deze uitrol, beschikbaar voor gebruikers in ChatGPT Plus en Teams tiers, voegt vijf nieuwe stemmen toe en verbetert het vermogen van de tool om accenten te begrijpen en sneller te reageren. Het doel is om interacties zo natuurlijk mogelijk te laten aanvoelen en een meer meeslepende gebruikerservaring te bieden. Terwijl het de spraakgestuurde commando’s verbetert, wordt AVM al gezien als een tool die de grenzen van blockchain use cases zou kunnen verleggen.

Invloed op blockchain en DeFi

De integratie van voice AI in blockchainplatforms zou transformatief kunnen zijn, met name in decentralized finance (DeFi). De spraakgestuurde interface van OpenAI zou blockchaintransacties kunnen stroomlijnen, waardoor gebruikers taken kunnen uitvoeren zoals het beheren van wallets, het verhandelen van activa of het controleren van saldi door simpelweg commando’s uit te spreken.

Dit zou blockchain toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek door de technische drempels te verlagen, waardoor blockchain en cryptobetalingen naar de mainstream worden geduwd.

Uitbreiding van gebruiksscenario’s voor decentralized applications (DApps)

Naast betalingen zou voice AI de manier waarop gebruikers omgaan met decentrale applicaties (dApps) drastisch kunnen verbeteren. Door de manier waarop gebruikers omgaan met blockchain-gebaseerde diensten te vereenvoudigen, zou de Advanced Voice Mode van OpenAI de gebruikerservaring kunnen verbeteren en het gebruik van dApps kunnen vergroten.

Gebruikers zouden binnenkort NFT marktplaatsen kunnen verkennen of een smart contract kunnen initiëren via spraak, waardoor ze minder afhankelijk zijn van complexe interfaces en commando’s, die vaak een hindernis zijn geweest voor nieuwe gebruikers.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....